DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Ismét Báldi Gergő a WTCR Esports online bajnoka

Nagy izgalmak közepette, bevállalós versenyzést bemutatva nyerte meg a bajnokságot Sepangban a M1RA e-sportolója, miközben Esteban Guerrieri első igazi versenyzőként futamot nyert.

Elsőként kezdjük a magyar szempontból legfontosabb hírrel: Báldi Gergő a tavalyi online bajnoki címe után ismét győzött, ezúttal a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet áthidalására életre hívott WTCR Esports előszezonjában. Mutatjuk csapata, a M1RA közleményét a hétfő esti sepangi eseményekről:

04-Gergo-Baldi



„Négy pont volt Báldi Gergő előnye a bajnokság élén Moritz Löhnerrel szemben, akivel már az előző fordulókban is óriási csatákat vívott. Az időmérő után megduplázta előnyét a M1RA versenyzője, hiszen a felvidéki Bánki Bence mögött a második helyen végzett, amivel rögtön szerzett négy pontot, miközben Löhner csak kilencedik lett.

Stratégiai szempontból kulcsfontosságú volt, hogy Báldi mögött a M1RA Esports másik két versenyzője, Nagy Dávid és Csuti Zoltán szerezte meg a harmadik és a negyedik helyet az időmérőn, így ők betonvédelmet biztosíthattak számára. Ezt meg is tették az első futamon, ugyanis Löhner feljött mögéjük az ötödik helyre, de akárhogyan próbálkozott, nem tudta áthámozni magát az előtte utat záró M1RA-duón.

Ez egészen a futam hajrájáig így is maradt, amikor Báldi tett egy utolsó kísérletet Bánki megelőzésére és a futamgyőzelem megszerzésére, ám ez nem sikerült, ráadásul lendületet is vesztett közben, és nagyon kellett a Csuti, Nagy kettős segítsége, hogy feltartsák a rájuk robbanó Löhnert. Báldi ennek köszönhetően tudta megtartani a második helyet. A német végül ugyan leküzdötte a csapattársa érdekét néző másik két M1RA-pilótát, azonban az orosz Antonov ellopta a harmadik helyet előle, szinte centikkel megelőzve őt a célvonalhoz érve.

Így tovább nőtt Báldi előnye az utolsó versenyre. A fordított rajtrácsos második futamon a kilencedik helyről rajtolt, és már a futam elején megkapta közvetlenül maga elé bajnoki riválisát, Moritz Löhnert, miután a német hátrébb csúszott. Báldi megpróbálta megelőzni őt, kicsit összeértek, és a magyar versenyző jött ki rosszul a szituációból, ketten is megelőzték, miután lesodródott az ívről, és visszaesett 11.-nek.

Nem sokáig volt ott, gyorsan visszaérkezett Löhner mögé, akivel szemben befejezte a korábban megkezdett akciót: kb. 19 perccel a vége előtt Báldi megelőzte a németet, és feljött a hetedik helyre. Löhner nem hagyta magát, pár perccel később visszavágott, de Gergőnek nem kellett feltétlenül előtte végeznie a bajnoki címhez.

A hajrában Báldi mégis megpróbálkozott Löhner újbóli megelőzésével, nem sok kellett a sikerhez, de rosszul jött ki a helyzetből, és Nikodem Wisniweski előzte meg őt. A nyolcadik helyen zárta a futamot, de ez is elég volt a bajnoki cím megszerzéséhez. Báldi Gergő nyerte a WTCR Esports előszezonját!”

Az összetettben amúgy a harmadik helyen is egy magyar végzett: a felvidéki, ezért szlovák színekben szereplő, a Red Bull e-sport-csapatába nemrég leigazolt Bánki Bence. Ami pedig a valódi versenyzőket illeti: a győzelemhez már Ningbóban is elég közel álló, akkor éppen Báldi által megelőzött Esteban Guerrieri ezúttal már nem engedte ki a kezéből az elsőséget, fölényesen nyerte meg a fordított rajtrácsos második viadalt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: