DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Marquez maximális agressziót ígér a virtuális futamra

A MotoGP regnáló világbajnoka már alig várja a vasárnapi virtuális mugellói futamot, amelyen testvéréhez és a többi résztvevőhöz hasonlóan teljes erőbedobással fog részt venni.

Néhány napja jelentette be a MotoGP, hogy több versenysorozathoz hasonlóan ők is a virtuális térben „pótolják” a koronavírus-járvány miatt elmaradó futamokat. Most vasárnap lesz az első mugellói futam – kezdés 15 órakor, közvetítés a széria hivatalos YouTube-csatornáján –, amelyen tíz motoros is rajthoz áll, de idő közben már azt is bejelentették, hogy április 12-én, azaz húsvét vasárnap következik a második forduló – igaz, annak helyszíne és pontos rajtlistája még nem ismert, de a közlemény szerint a ducatisok és a KTM-esek is csatlakozhaznak a mókához.

A címvédő Marc Marquez viszont már most is rajthoz áll, ráadásul szavai alapján a tőle megszokott stílusra számíthatunk majd tőle az online térben is: „Mindannyian nehéz időszakon megyünk keresztül, ezért jó lesz egy kicsit mókázni és show-t szolgáltatni a rajongóknak. Ezt mindazokért csináljuk, akik imádják a MotoGP-t, hogy adjunk nekik valami jót ezekben a hihetetlenül kemény napokban, szóval köszönet a többi motorosnak és a bajnokságnak, hogy ezt összehozta” – idézi a spanyolt a Crash.net.

marquez-marc-esport-1



„Otthon maradok, de így is próbálok a lehető legtöbbet edzeni biztonságos körülmények között. Alex és én is élvezni szoktuk, amikor együtt játszunk a MotoGP-játékkal, de most egy kicsit komolyabban kell vennünk. Nem számít, mivel versenyeznünk, mindig nyerni akarunk! Mivel csak hatkörös lesz a futam, szerintem maximális agresszióval nyomhatjuk végig. Már várom, hogy végre valahogy versenyezhessünk!”

Marquez öccse, a királykategóriában majd idén bemutatkozó Alex is lelkes a virtuális verseny kapcsán: „A mi felelősségünk is, hogy arra biztassuk az embereket, hogy otthon maradjanak és kövessék az uatsításokat, és ha nem tudnak versenyekre járni, akkor mi elvisszük hozzájuk azokat. Én is követem az ajánlásokat és otthon maradok, az edzéseimmel és az életemmel is alkalmazkodtam. Azt hittem, a „debütálásom” másképp fog megtörténni, de így is várom. Általában elég versenyképes szoktam lenni a MotoGP-játékban, amikor barátokkal játszunk, szóval nem biztos, hogy igazi újoncnak fogok számítani, de nehéz belőni a többiek szintjét. Meglátjuk, hogyan fog menni. Mugello remek pálya, főleg az 1-es kanyarban lehet nagy manővereket bemutatni. Remélem, a rajongók is élvezni fogják velünk ezt az eseményt!”

A Repsol-páros mellett többek között részt vesz a virtuális futamon Fabio Quartararo is. A Petronas Yamaha franciája társaihoz hasonlóan otthon maradásra kéri a szurkolókat, ami pedig a játékot illeti, így fogalmazott a Sky Italiának: „Gyors vagyok Playstationön is, de ha megnézzük az állást az élmenőkhöz képest, akkor a valóságban gyorsabb vagyok! De tény, hogy mindig jó móka a MotoGP-játékkal játszani, és nagyon szerencsés vagyok, hogy van is itthon ezekben a nehéz időkben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: