DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Marquezék is részt vesznek az első virtuális MotoGP-futamon

Az F1 mintájára a gyorsaságimotoros-vb is bejelentette, hogy az online térben „pótolják” az elmaradó futamokat – ráadásul itt a legnagyobb sztárok is beszállnak a „buliba”!

Azok után, hogy a Formula-1 múlt vasárnap megrendezte az első Virtuális Bahreini Nagydíjat a koronavírus-járvány miatt elmaradó szahíri futam „helyett”, most a MotoGP is bejelentette, hogy hasonló módon igyekeznek kárpótolni a verseny nélkül maradó rajongókat. Most vasárnap, március 29-én ugyanis sor kerül az első virtuális MotoGP-futamra, amelyet a mugellói pályán teljesítenek majd a versenyzők a MotoGP hivatalos videojátékával.

motogp-game-1



Ráadásul nem is akárkik, ugyanis az F1-esekkel ellentétben úgy tűnik, a Dorna be tudta szervezni a legnagyobb sztárokat is. Míg a Formula-1-es változatban csak Lando Norris és Nicholas Latifi képviselte az aktuális mezőnyt, addig a MotoGP-sek közül a közlemény szerint nem kisebb nevek vesznek részt a versenyen, mint a regnáló világbajnok Marc Marquez, a kilencszeres vb-győztes Valentino Rossi (FRISSÍTÉS: az olasz végül mégsem indul), valamint a feltörekvő vb-aspiráns fiatalok közül Maverick Vinales, Fabio Quartararo és Alex Rins.

A program vasárnap itthoni idő szerint 15 órakor kezdődik, először egy ötperces időmérő során dől el a rajtsorrend, amelyet aztán egy hatkörös futam követ a mugellói pálya virtuális változatán. Az eseményeket a MotoGP közösségi csatornáin lehet élőben követni majd.

A járvány miatt jelen állás szerint amúgy május elején, Jerezben indulhat el a királykategória „igazi” idénye, ám a pillanatnyi helyzetet elnézve alighanem a spanyol, francia és olasz fordulók mind a halasztás sorsára fognak jutni. A MotoGP szervezői azonban nem hagyják magukra a szurkolókat, hiszen az említett virtuális verseny mellett a hivatalos honlapjukon számos interjút, dokumentumfilmet és korábbi futamot meg lehet tekinteni ingyenesen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: