DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Bereznay ismét brillírozott az F1-esek között

Sorozatban második sikerét aratta a magyar e-sportoló, aki a virtuális Ausztrál Nagydíj után Bahreinben is rajt-cél győzelmet szerzett. Vasárnap folytatódtak az F1 e-versenyei.

A sorra elhalasztott nagydíjak hiányát szimulátorversenyekkel igyekszik pótolni a Formula-1 világa, így a múlt heti ausztráliai forduló után vasárnap Bahreinben tartottak virtuális versenyhétvégét. Rögtön két mezőny mérettette meg magát a közel-keleti vonalvezetésen.

A Veloce Esports szervezésében zajló viadal magyar kötődéssel zajlott, hazánkat ugyanis Bereznay Dániel képviselte, aki az F1 hivatásos szimulátorversenyzőjeként itt is hamar letette névjegyét. A Lando Norrist, Nicholas Latifit, Stoffel Vandoorne is felvonultató mezőnyben Bereznay könnyedén megszerezte a pole-pozíciót, amit egy domináns győzelemre váltott be az első, 14 körös futamon. Az izgalmak fenntartása érdekében a második verseny fordított rajtráccsal indult, ezen az e-sportoló Cem Bolukbasi nyert, a magyar versenyző pedig a harmadik lett.

 notthebahgp1



Két órával a fenti versenyeket követően a Formula-1 hivatalos oldala is elindította saját versenyét, szintén az F1 2019 játékot használva. Bár erre az összes jelenleg aktív F1-es pilótát meghívták, de őket csak Latifi és Norris képviselte. Több csapat a saját berkeibe tartozó versenyzőkkel állt ki, de rajthoz állt Nico Hülkenberg, Johnny Herbert és Nicolas Hamilton, Lewis Hamilton öccse is.

Mivel Norris kapcsolata a rajt előtt megszakadt, a szervezők lerövidítették a futam távját, hogy a britnek legyen ideje visszacsatlakozni. A technikai problémákkal küzdő pilóta eközben segítség reményében többek között csapattársát és a főnökét is felhívta telefonon. Autóját végül a verseny feléig a számítógép vezette, csak ezt követően tudott visszatérni a versenybe.

notthebahgp2

A rajtot követően eluralkodott a káosz. A szanaszét repkedő alkatrészek közepette az élre rövid időre az a Herbert ugrott fel, aki a 16. helyről indulva jelentősen lerövidítette az első kanyart. Még mielőtt megbüntették volna, a pole-ból rajtoló Philip Eng visszaelőzte őt. A DTM-pilóta a tizennegyedik körig vezetett, amikor a Renault juniorja, Guanyu Zhou átvette tőle a vezetést. Ők végeztek az első két helyen, míg a harmadik Vandoorne lett. Norris elképesztő felzárkózást mutatott be, az utolsó körben a negyedik helyért küzdött Jimmy Broadbenttel, akivel a célegyenes ráfordítóban összeütközött. Broadbent hamarabb irányba állt, így övé lett a negyedik, míg Norrisé az ötödik pozíció.

A versenyek streamje ezen a linken visszanézhető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: