DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Fanyalodjunk rá a virtuális versenyekre!

Lassan már annyi nagyszabású versenyt rendeznek a digitális térben, mint ahány igazi verseny lenne egy járvány nélküli ideális világban. Profi pilótákat és magyar résztvevőt is nézhetünk, íme a vasárnapi kínálat.

Clipboard02_1



Gyorsan kapcsoltak a különféle platformok és szervezők: még csak egy-két hete realizálta az autósportvilág, hogy egy darabig nem lesznek versenyek, máris egymást érik a szimulátorversenyek egy hétvégén, amire „szakmabeliek” mellett az F1, az FE, az IndyCar és a DTM pilótái közül is beneveztek néhányan. All-Star ESports Battle, Not The Bahrain Grand Prix, F1 Esports Virtual Bahrain Grand Prix – az egyszeri rajongó már bele is veszik ebbe a sok különböző, mégis hasonló megnevezésbe, azt sem tudva, hogy melyiken éppen kik is indulnak, azt meg pláne nem, hogy mikor.

Sőt, ezen a hétvégén már az USA is beszállt a virtuális versenyzésbe, a NASCAR mezőnye számára kiírva egy futamot az iRacing platformon a homesteadi pályára – erre ráadásul a Fox Sports ki is sajátította a közvetítési jogokat, a többi azonban online nézhető. Íme:

 

Not The Bahrain Grand Prix

Kezdés: Vasárnap 19:00 CET

Egy ideig úgy tűnt, hogy a nem hivatalos virtuális Bahreini Nagydíjnak több aktív F1-es versenyzőt sikerült magához csábítania, mint a hivatalos virtuális Bahreini Nagydíjnak, de az időpontok összehangolásával elérték, hogy aki akar, mindkettőben részt vehessen. A Veloce Esports előnyből indult, hiszen már az előző héten is szerveztek melbourne-i versenyt, Lando Norris pedig most is velük tart, de csatlakozik hozzá Nicholas Latifi, a korábbi F1-esek közül pedig Nico Hülkenberg, Stoffel Vandoorne, Esteban Gutierrez. De érkeznek sportolók más területekről, mint a belga válogatott kapus Thibaut Courtois vagy a golfozó Ian Poulter. Na és persze ott lesz a mezőnyben a múlt heti melbourne-i győztes, Bereznay Dániel.

 

F1 Esports Virtual Bahrain Grand Prix

Kezdés: Vasárnap 21:00 CET

(Csak a YouTube felületén nézhető, vagy a videóban található linkre kattintva, vagy IDE)

Ettől a hétvégétől kezdve a Formula-1 hivatalos oldala is elindítja a maga virtuális versenyét, ugyanúgy az F1 2019 játékot használva, és ugyanúgy az eredeti versenynaptár mentén haladva. Lesznek duplázók, mint Latifi, Norris Vandoorne és Gutierrez, akik a fentebb tárgyalt, 19 órai kezdésű versenyen is elindulnak, aztán „átülnek” ebbe a másikba is, pontosabban csak kapcsolnak egyet a házi berendezésükön. Bár minden aktív F1-es pilótát meghívtak, hogy saját virtuális csapatuk színeit képviseljék, csak Latifi és Norris vállalta közülük. Több csapat a saját berkeibe tartozó versenyzőkkel áll azért ki, mint például a Mercedes (Vandoorne, Gutierrez) vagy a Ferrari Robert Svarcmannal és Dino Beganovictyal. De itt lesz Nico Hülkenberg, Johnny Herbert, Anthony Davidson, a kerékpáros Chris Hoy, és szimulátorjátékosok is. Ja, és a McLarennek sikerült ismét szert tennie egy Hamiltonra, hiszen korábbi versenyzőjük öccse, Nicolas csatlakozott hozzájuk erre az estére.

A mezőny felállása:

Alfa Romeo Cyanide Johnny Herbert
Alpha Tauri Luca Salvadori Sadokist
Ferrari Robert Svarcman Dino Beganovic
Haas Anthony Davidson Redeye
McLaren Lando Norris Nicolas Hamilton
Mercedes Esteban Gutierrez Stoffel Vandoorne
Racing Point Jimmy Broadbent Nico Hülkenberg
Red Bull Sir Chris Hoy Philipp Eng
Renault Guanyu Zhou Ian Poulter
Williams Liam Payne  Nicholas Latifi

 

All-Star ESports Battle

Ez a verseny pedig még szombat délután zajlott rFactor 2-n, itt vett részt Max Verstappen, Felix Rosenqvist, Antonio Felix da Costa és a Montoya família is többek között. A pálya itt az indianapolisi nagydíj-vonalvezetés volt, és noha az eredményt nem akarjuk elspoilerezni, de annyit azért megszellőztetünk, hogy nem az autóversenyzők domináltak. Itt visszanézhető az egész:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: