DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Ralikrossz

Csucsu: Továbbra is hihetetlen, kikkel versenyzem

Maximálisan elégedett első ralikrossz-világbajnoki versenyhétvégéjével a mezőny egyetlen magyar tagja, Lukács Kornél. A Kiával pontot szerző pilóta megilletődött, hogy Solberg mellett osztogathatott aláírásokat.

Loebbel, Hansennel és Blockkal is összekerült az előfutamok során Lukács Kornél „Csucsu” a ralikrossz-világbajnokság barcelonai nyitóhétvégéjén, az eső által megkavart második kvalifikációs futamot pedig összesített hatodikként fejezte be: bár az idei összes versenyre kijelölt célját, az elődöntőt nem sikerült elérni, kezdésként 16. pozícióját a 21 fős mezőnyben nem érheti panasz. A magyar pilótával – pályafutásáról, a mögötte álló csapatról, a ralikrossz helyzetéről – beszélgettünk a motorok felzúgása előtt, és felkerestük akkor is, mikor elcsendesedett a katalán pálya.



„Maximálisan elégedett vagyok a hétvégével, akárcsak az egész csapat. Szinte nem is számítottam arra, hogy egy ilyen jó eredményt el fogunk tudni érni. Sajnos az első előfutamban az időjárás kicsit kibabrált velünk, ott nem sikerült erősen szerepelni, ami megpecsételte az egész hétvégét. De a részeredményekkel nagyon elégedett vagyok. A kvalifikációs futamokon a csoportomban négyből háromszor én jöttem el elsőként, és ezzel a 16. hellyel megszereztük az első bajnoki pontunkat is” – nyilatkozott lelkesen Csucsu a GGRX csapat csarnoknak is beillő sátrában.

A zöld színével kirívó Kia Rión kevés harci sérülést láttunk, néhány zúzódással sikerült megúszni a közös bemutatkozást. „Szerencsére kimaradtam minden csetepatéból, így egyelőre nem tapasztaltam meg, mennyire kemények tudnak lenni ezek az ellenfelek. Itt a világbajnokságon azért mindenki tisztában van vele, hogy az első négy futam az időeredményről szól, inkább nem bántják egymást, mert az a saját idejüket is hátráltatná. A harc inkább az elődöntőben, döntőben jön. Remélem, egyszer mi is ott leszünk, az igazi, kemény darálóban” – folytatta a versenyző, aki már a következő fordulón, három hét múlva Portugáliában bevenné az elődöntőt.

Csucsu az autósport óriásaival – korábbi ralisként főleg Loeb és Solberg társasága nyűgözi le – méri össze tudását, a WRX azonban nem az a széria, amely különbséget tesz versenyzői között: neki ugyanúgy helye volt a hétvégi aláírásosztáson, ahogyan a sztároknak. „Az valami hihetetlen volt! Ott ült mellettem Solberg, az volt az első, amikor odaültem mellé, hogy hadd kérjek én is tőled autogramot. Nagyon jó érzés ebben a közegben lenni, teljesen még én sem fogtam fel, hogy hol vagyok, kikkel versenyzem. Úgy gondolom, ezen a hétvégén bebizonyítottuk, hogy igenis méltó résztvevői vagyunk ennek a bajnokságnak” – zárt Csucsu.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: