Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 17. szerda
Rali

Ostberg murván is győzni szeretne a Citroennel

Leglelkesebb szurkolója, ötéves fia is elkísérte a norvég világbajnokot az első murvás magyar versenyére, a Székesfehérvár-Veszprém Ralira. Forróság és egy igazán hosszú futam, több, mint 150 versenykilométer vár a magyar ralibajnokság ötödik futamán az indulókra, de Mads Ostberg és navigátora, Patrik Barth nagyon várja az újabb kihívásokat, amiket a Veszprém környéki pályák tartogatnak a számukra. A Citroen Rally Team Hungary párosa idén eddig minden hazai futamot megnyert, amelyen elindult és ennek megfelelően Veszprémben is győzni szeretnének a Citroen C3 Rally2-vel!

A magyar ralibajnokságban eddig négy futamot rendeztek meg, a versenynaptárban a következő állomás - a bajnokság egyetlen murvás versenye - a 28. Székesfehérvár Veszprém Rali. Százötven kilométernél nagyobb versenytáv miatt másfélszeres szorzóval kerül a bajnoki pontok számításakor értékelésre ez a verseny, ezért talán még fontosabb itt a jó szereplés.

DuEn_VeszpremRally2022_0220Tavaly ezt a futamot kihagyta a WRC2 világbajnoka, Mads Ostberg, de a norvég versenyzőnek eddig sem okozott gondot az ismeretlen pályákon való versenyzés. „Nem sokat tudok a versenyről, megnéztem pár belsőkamerás felvételt, azok alapján nagyon tetszenek a gyorsasági szakaszok.” – mondta Mads, aki szeret murván autózni. „Igazából teljesen mindegy, hogy milyen felületen autózunk, élvezem minden kilométerét annak, ha a C3 Rally2 versenyautóban ülhetek.”

A verseny egyik kuriózuma a superspecial szakasz, amelyet Székesfehérvár fő utcáján rendeznek meg. Minden évben hatalmas tömeg kíséri figyelemmel ezt az eseményt. „Nagyon szeretem ezeket a városi szakaszokat, biztos vagyok benne, hogy jó móka lesz a murva beállításokkal aszfalton szlalomozni a Citroennel!”

DuEn_VeszpremRally2022_0107

Nem csak a pályák és a verseny lesz újdonság Mads számára, hanem az is, hogy erre a magyar futamra elkísérte 5 éves fia. „Mons mindig is szeretett volna eljönni velem Magyarországra. Örülök, hogy most megmutathatom neki egy kis részét ennek a szép országnak. Élvezem és boldog vagyok, amikor velem van és természetesen nagyon nagy motivációt jelent ez nekem!” – mondta büszkén Mads.

A motivációban eddig sem volt hiány, hiszen arra a kérdésre, hogy mit vár a hétvégétől, azonnal rávágta: „Mindig nyerni szeretnék!”

A 28. Székesfehérvár-Veszprém Ralin csütörtökön kezdődik a pályabejárás, ami egészen péntek délutánig tart. Szombaton délelőtt kezdődik a verseny, négy gyorsasági szakasz után a székesfehérvári SuperSpecial 17 óra után kerül megrendezésre. Vasárnap három különböző szakaszt kell kétszer teljesíteni, hogy végül a Veszprém Aréna mellett felállított céldobogón ünnepelhessenek a győztesek.

A versenynapok alatt minden érdeklődőt szeretettel vár a csapat a Tagai Racing Technology szervizsátránál, az Aréna parkolóban, a szervizparkban!

 

A verseny hivatalos honlapja: https://www.larocosport.hu/

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: