DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Bajban a Rally Hungary?

A hírek szerint veszélybe került a magyar ERC-futam 2022-es megrendezése - az MNASZ elnöke szerint december 15-én véglegesítik csak a versenynaptárat.

Ugyan az utóbbi időszakban több közleményt is kiadott arról a HUMDA, hogy hogyan és miként folytatódik a Rally Hungary lebonyolítása, a mai napon felröppent a pletyka, mely szerint a 2022-es versenynaptárban a hazai Európa-bajnoki ralifutam. A nyíregyházi központú verseny a 2018-as kandidálás óta sorozatban háromszor adott otthon ERC-futamnak is és hozta magyarországra a nemzetközi sztárokat. A 2021-es verseny körül akadtak problémák, ezekről Adamovits Márk főrendezőt kérdeztük - ez az interjúnk ezen a linken elolvasható!

humda



Most viszont úgy tűnik, hogy változnak az idők: 2022-től új promóter veszi át az ERC irányítását és a Rally Hungary szerződése is lejárt. Ifj. Érdi Tibor, háromszoros ERC2-es Európa-bajnok posztolta a közösségi oldalán, hogy a verseny nem szerepel majd a jövő évi naptárban - hivatalos közlemény viszont sehonnan sem érkezett még az ügyben.

Megkerestük Oláh Gyárfást, az MNASZ elnökét, aki nem erősítette meg a hírt és mint mondta, december 15-én véglegesítik az ERC-naptárat, addig nem nyilatkozik az ügyben, nem kommentálja az értesülést. Az üggyel kapcsolatban keresztük a HUMDÁ-t is, de a szervezet egyelőre nem reagált - amint ez megtörténik, természetesen azt is közzétesszük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: