DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Ostberg vezet, Hadik nyeregben

Csomós Miklós defektje után a címvédő van kedvező helyzetben a Vértes Ralin, bár a magyar bajnokság hatodik futamát a regnáló világbajnok vezeti. A szombati nap összefoglalója.

Három gyorsaságit rendeztek a Vértes Rali szombati napján, a 17 kilométeres oroszlányi pályát kellett háromszor teljesíteni. Az első körben Turán Frigyes volt a leggyorsabb, de neki ennél több siker erre a hétvégére nem jutott: a második szakaszon hajtásgondok miatt kiállni kényszerült. Itt a regnáló Wrc2-és világbajnok Mads Ostberg állt az élre, aki mindkét hátralévő gyorsaságit megnyerte, főleg az utolsó, már szürkületben rendezett szakaszon tudott a többiek fölé nőni.

Ostberg így megnyerte a napot, előnye bő hét másodperc a címvédő Hadik András előtt. Utóbbi pilóta is elégedett lehet, hiszen tökéletes pozícióban van a bajnokság szempontjából, miután egyetlen riválisa, Csomós Miklós a második gyorsaságin defektet kapott és egy percet veszített.

Csomósnak így vasárnapra csak a kármentés maradt, hiszen a nyolcadik helyről kell életben tartani bajnoki álmait. A dobogó harmadik fokára a nagyszerűen autózó Klausz Kristóf fér fel jelen pillanatban, az első ötbe pedig a tavalyi győztes Velenczei Ádám, valamint Osváth Péter furakodott be.

A futam vasárnap nyolc szakasszal zárul.

Az eredmények ITT találhatók.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: