Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 1. kedd
Rali

Szülinapi buli helyett egri száguldás a Citroennel

Körről körre tudott gyorsulni az Eger Ralin a Citroen Rally Team Hungary párosa. Az egyik szakaszon abszolút negyedik időt ért el a Citroen C3R5 versenyautóval induló Lukács Csucsu Kornél – Tóth Imre egység és a végeredmény is biztató, hiszen hetedik helyen végeztek, megelőzve több olyan egységet, akik már évek óta hasonló kategóriájú autóval versenyeznek. Az autó most is - mint mindig - tökéletesen működött. A Tagai Racing Technology szerviz sátránál hétvégén a legnagyobb izgalmat a szombat esti tortaevés okozta, hiszen Csucsu ott ünnepelte 29. születésnapját.

Az Eger Rali igazán lobogós pályákkal várta a mezőnyt. A csúcskategóriában több, mint húszan neveztek és rekordszámú, összesen 180 páros koptatta az utakat hétvégén Eger környékén.

DuEn_EgerRally2020_0528Második teljes versenyét tudhatja maga mögött Lukács Csucsu Kornél és Tóth Imre a Citroen Rally Team Hungary csapatában. A több éves kihagyás után visszatérő pilóta folyamatosan próbálja rutinos navigátorával elérni azt, hogy visszakerüljön a rali élmezőnyébe. „Minden körben gyorsultunk, miközben a pályák állapota sokat romlott. Többet tudtunk javulni, mint a mezőny többi része és igazából csak ezt tartottam szem előtt.” – mondta a céldobogónál a pilóta. „Biztató, hogy tudtunk negyedik időt is menni úgy, hogy mindenki versenyben volt, mindenki küzdött a másodpercekért. Remélem, legközelebb már közelebbről kezdhetjük a felzárkózást.”

DuEn_EgerRally2020_0233

Több, mint 120 kilométeres átlagsebességgel száguldották végig a szombat délutánt, estét, majd az egész vasárnapot. „Még meg kell tapasztalnia ezeket a sebességeket, próbáltunk sokat tanulni a verseny alatt. Csucsu nagyon okos pilóta és rengeteg van még benne.” – mondta bizakodva a háromszoros abszolút bajnok navigátor. „Nagyon jó az autó, gyorsultunk mindig. Az utolsó szakaszt elengedtük, használhatatlan volt a pálya a sok felhordástól és nem is volt már kivel csatáznunk. Köszönjük a csapat munkáját, most is maximális kiszolgálásban volt részünk!”

Októberben a Vértes Ralival folytatódik a szezon, de Csucsunak addig is van még dolga, hiszen részt vesz a rallycross bajnokságban is, ahol három futamból kettőt megnyerve az élről várja a hétvégén a Kakucs-Ringen a következő versenyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?