Steward
Balogh Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 13. hétfő
Rali

Kia Platinum Rally Cup: Krajnyákék nyerték a Baranya-kupát

Krajnyák Petra és Velezdi Eszter nyerte a Kia Platinum Rally Cup idei harmadik fordulóját, a Baranya-kupát. A páros ezzel megőrizte vezető helyét az új magyar rali márkakupában.

Izgalmas versenyt hozott a rali2-ben a Picantók csatája: a Kia Platinum Rally Cup mezőnye kemény csatát vívott a Baranya-kupán. Minden induló nyert legalább egy gyorsaságit, a Krajnyák-Velezdi kettőst azonban most nem lehetett megelőzni.  “Változatos körülményekkel kellett megküzdenünk, a szakadó esőtől kezdve a 35 fokig volt itt minden. Szerencsére viszont nagyon jó döntéseket hoztunk, például a gumibeállításokkal kapcsolatban, jó volt a felkészülés is, kemény csatákat vívtunk kemény ellenfelekkel. Nagyon örülök, hogy meg tudtuk őrizni a bajnokságban az első helyünket. Ózd következik, reméljük, hogy ott is hasonló eredménnyel zárunk” - értékelte a hétvégét Krajnyák Petra.

krajnyák_velezdi_baranyaA másodikként záró, és az összetettben is második helyen álló Vogel Adrienn, Notheisz Ivett duó is válogatott nehézségekkel volt kénytelen szembenézni Komlón és környékén. Vogel Adrienn így értékelte a hétvégi eseményeket: “Visszatérő műszaki probléma miatt a verseny háromnegyedétől kezdve visszavettünk, az volt a cél, hogy épségben beérjünk mi is és az autó is. Az időközben elvégzett javításnak és alkatrészcserének köszönhetően azonban a nap második felére folyamatosan javultunk, még gyorsot is tudtunk győzni. Petráékat viszont nem tudtuk megelőzni, második helyen fejeztük be a versenyt. Küzdelmes hétvége volt, igazi hullámvasút, nagyon elfáradtunk. De jó visszagondolni, hogy milyen éles helyzeteket oldottunk meg Ivettel.”

rónavölgyi_mészáros-érdi_baranya

Rónavölgyi Endre és Mészáros-Érdi Nikolett komoly változtatásokkal vágott neki a hétvégének, a tulajdonképpen tesztelésként szolgáló versenyt elégedetten kommentálta a pilóta. “Petra nagyon komoly tempókat diktált, gratulálok neki az eredményhez, mi is keményen készültünk, de csak néha sikerült megcsípnünk őt. Tesztként szolgált ez a verseny, nagyon sok újdonságot próbáltunk, guminyomással, fékekkel kapcsolatos dolgokat, amikből velünk együtt a csapat is tud táplálkozni, ezt tartom a legnagyobb eredménynek. Kicsit szomorú vagyok, mert az utolsó körben egy buta hibát vétettünk, hamarabb mentünk be a rajtba, ez a második helyünkbe került, és félek tőle, hogy ez a két pont nagyon fog hiányozni év végén.”

A Kia Platinum Rally Cup augusztus 23-25-ön az Ózd-Salgó Rallye-n folytatódik.

További információk: www.kiaplatinumrallycup.hu

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?