DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Dobogón végzett a Citroen C3 R5-tel a Velenczei-Zsiros duó

A Citroen Rally Team Hungary csapata már a harmadik közös versenyük után pezsgőzhetett a Székesfehérvár Rali céldobogóján! A verseny előtt azt nyilatkozta Velenczei Ádám, hogy szeretné a legjobbak között befejezni a futamot. Hibamentes autóval, jól megválasztott Pirelli gumikon, magabiztos versenyzéssel végig az elsők között autóztak. A csapat joggal örül, hiszen mindannyian megdolgoztak a sikerért!

A bajnokság egyik leggyorsabb versenyén, 130 kilométeres átlagsebességgel száguldott a mezőny a Székesfehérvár Ralin. A Citroen hazai importőre által támogatott csapatnak ez volt a harmadik versenye, a Citroen C3 R5 versenyautó a szezon előtt érkezett és akkor alakult meg a csapat Velenczei Ádám pilótával és a rutinos Zsiros Gábor navigátorral. Az első két futam után a bajnoki táblázat negyedik helyén állt a duó, biztató szakaszgyőzelmek után érkeztek a fehérvár futamra.

DuEn_SzekesfehervarRallye2019_CSN1002_resize



Az első pillanattól kezdve a harmadik helyen autózott a páros és a végén is az abszolút harmadik helynek örülhetett a csapat. „2013-ban, még a WRC-s korszakban állt utoljára Citroen a hazai rali bajnokság dobogóján. Úgy gondolom, hogy jól döntöttünk, amikor Velenczei Ádámnak és Zsiros Gábornak szavaztunk bizalmat. Büszkék vagyunk rájuk!” – nyilatkozta elismerően Balkányi György, a Citroen magyarországi ügyvezetője.

„Ez a harmadik versenyünk az autóval, ehhez képest szerintem jónak mondható az eredményünk!” – mondta kicsit visszafogottan a pilóta, Velenczei Ádám. „Visszatekintve az előző futamokra, nagyon sokat javultunk… Sokat foglalkoztunk a teszten azzal, hogy ez sikerüljön. A verseny háromnegyedéig partiban voltunk akár a győzelemért is. Az utolsó körre mikor kimentünk, akkor is csak 15 másodpercre voltunk az első helytől. Próbáltunk mindent beleadni, hibáztam, bent maradt pár másodperc, onnantól fogva már csak az lebegett a szemünk előtt, hogy behozzuk az autót a harmadik helyre.”

DuEn_SzekesfehervarRallye2019_FTF4167_resize

„A versenyautónk hibátlanul, tökéletesen működött!” – folytatta már vidámabban Ádám. „Köszönöm a csapat minden tagjának, hiszen már a versenyt megelőzően is sokat foglalkoztunk, foglalkoztak az autóval. Mindenképp szeretném megköszönni a Tagai Racing Technology-nak a munkájukat és természetesen a Citroënnek is, hogy egy ilyen szenzációs autóban ülhetünk!”

Zsiros Gábor többször megélte már ezt a sikert, mégis ugyanúgy tudott örülni neki, mintha elsők lettek volna. „Nem mentünk még sokat együtt, de az első pillanattól kezdve nagyon jó a hangulat az autóban, Ádival hamar megtaláltuk a közös hangot!” – kezdte a rutinos navigátor.

„Mindent megtett a csapat annak érdekében, hogy sikeresek legyünk! Nagyon jó autót kaptunk a TRT-től!” – folytatta Gábor. „Az autó tud nyerni! Van még bennünk is, a beállításokban is, de az biztos, hogy az autó az első helyre való! Még el kell hinnünk a féktávokat, a kanyarsebességeket, mert az autó tudja! A többi csak rajtunk múlik…”

DuEn_SzekesfehervarRallye2019_CSN1003_resize

A hét futamos bajnokság következő állomása a július első hétvégéjén megrendezendő Veszprém Rali, amely az egyetlen murvás futam a szezonban.

A TAXI4 Székesfehérvár Rali 2019 végeredménye:

1. Vincze Ferenc – Igor Bacigál (Skoda Fabia R5) 1:03:37.8

2. Hadik András – Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +4.8

3. Velenczei Ádám – Zsiros Gábor (Citroen C3 R5) +31.7

4. Balogh János – Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) +1:17.7

5. Hevesi István – Józsa Péter (Mitsubishi Lancer) +2:11.8

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: