DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Rali

Hangodi: Most értettem meg, miről szól a rali

Kiválóan helyt állt Hangodi Bendegúz és navigátora a Miskolc Ralin. A HQ Racing fiatal pilótájának ez mindössze a második versenye volt a szakágban, és a nem túl szerencsésen alakult egri viadal után Miskolcon nem csupán célba vitte a Peugeot-t, de az ötödik helyet szerezte meg a Peugeot 208 Kupában, a Power Stage-en pedig a harmadik legjobb idő került a neve mellé, ami bíztató előjel első ralis szezonjának további részére.

„Hosszú és fárasztó verseny volt a Miskolc Rali, tizenkét gyorsasági volt belesűrítve egy napba. Ráadásul nehezek voltak a pályák és a körülmények is, sokan ki is estek műszaki hiba vagy baleset miatt. Emiatt és az Egerben elszenvedett baleset miatt is az volt a feladat, hogy vigyázzak az autóra és érjek célba. Az első gyorsaságin tényleg nagyon óvatos voltam, talán túlságosan is, de aztán egyre jobban belerázódtunk, és végül gyakorlatilag karcmentesen vittük be az autót a célba. Egyetlen kalandunk volt, az utolsó előtti gyorsaságin egyszer keresztbeálltunk, de sikerült megfogni az autót, és nem estünk be a túloldali árokba. A Power Stage-re rákészültem, és jól is sikerült, harmadikak lettünk, az nagyon jó érzés volt.

190430_Hangodi_Bendeguz_2



A kis incidenstől eltekintve jó volt a verseny, azt hiszem, most értettem meg, miről szól a rali. A ralikrossz és a pályaversenyzés után ez a harmadik szakág, amelyben kipróbáltam magam, és azt kell mondjam, a rali a legnehezebb. Ezt fel kell építeni, lépésről lépésre, minél több tapasztalatot gyűjteni. Elég sűrű volt ez a hónap, lesz mit átbeszélnünk a csapattal,” értékelt Beni.

190430_Hangodi_Bendeguz_3

A HQ Racing számára a szezon egy ralikrossz futammal folytatódik, mégpedig a lengyelországi Slomczynban május 25-26-án.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: