DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Vogel Adriennék nyerték a Kia Platinum Rally Cupot Egerben

Vogel Adrienn és navigátora, Notheisz Ivett nyerte az új magyar rali márkakupa sorozat, a Kia Platinum Rally Cup első fordulóját az Eger Ralin.

Vogelék kettő kivételével az összes gyorsaságit megnyerték, a végére 2:34.5 perces előnyt gyűjtöttek össze.

IMG_3345



“A pénteki rövid szuperspeciál után a szombat kifejezetten hosszú nap volt a hat gyorsasági szakasszal. Egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, szoros volt a mezőny, technikai gondjaink is akadtak. Néhány szakaszon a felhordással küzdöttünk, utcai gumikkal kellett a szinte murvássá váló felületen átjutnunk, de megoldottuk. Köszönöm navigátoromnak, Notheisz Ivettnek és a csapatomnak a munkát. Nagyon örülök a győzelemnek, de hosszú még a bajnokság, semmi sem dőlt el” - mondta Vogel Adrienn a céldbogó után.

IMG_3314

Második helyen Krajnyák Petra és Velezdi Eszter végzett. “Nagyon jó versenyen vagyunk túl, reggel kitűztünk magunk elé egy célt, amit el is értünk. Sajnos az elején eltaktikáztuk a beállításokat, de az első szerviz után minden a terv szerint alakult, meg is nyertük a gyorsot. Kategóriában végül második helyen értünk célba, aminek szintén nagyon örülünk, jól éreztük magunkat, szuper verseny volt” - számolt be Krajnyák Petra.

IMG_3332

A harmadik helyezett Méhész Attila és Mireider Csaba lett. “Nagyon hosszú és fárasztó volt a szombati hat gyors. Behoztuk a kis méregzsákot a harmadik helyre, így nagyon szép emlékekkel térhetek haza Egerből. Köszönöm a csapatnak és a nézőknek” - foglalta össze röviden az Eger Ralit a pilóta.

vogel adrienn notheisz ivett céldobogó

A mezőny negyedik autójával Rónavölgyi Endre és Mészáros Érdi Nikolett megnyerték ugyan a második gyorsaságit, de nem tudták folytatni menetelésüket. Sajnos a parádi gyors kifogott rajtunk, 10 év kihagyás után kevés volt ez a kilométer, amint mentem. Nagyon trükkös pálya volt, kicsit jobban le kellett volna tapogatni az első kanyarokat. Valószínűleg sok volt, megúszott az autó, nem tudtam megfogni, kiállni kényszerültünk.”

A Kia Platinum Rally Cup további 2019-es helyszínei:

június 7-9.: Székesfehérvár Rali

augusztus 1-3.: Baranya kupa

augusztus 23-25.: Ózd-Salgó Rali

október 11-13.: Mecsek Rali

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: