DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Ollé Sasa: Megtört a jég!

Sikerre éhesen állt az Ollé Sasa, Czakó Janek alkotta duó a 2018-as szezon zárásának szánt Mikulás Rali előtt. A Skoda Fabia R5-tel nehezen ismerkedő tapasztalt pilóta az ózdi esés után úgy érzi, most tört meg a jég, végre nyerni tudtak!

Ollé Sasa- Czakó Janek: „A lehető legjobbkor jött ez a győzelem, a csapat nagyon akarta a sikert. A horvátországi Santa Dominica Ralit egy tesztnek szántuk, azonban egy nagyon jó versenynek sikerült. Kiküszöböltük a jelentkező hibákat, így a pénteki Mikulás Rali tesztjére már nagyon jó beállításokkal érkeztünk, éreztük, hogy az autóval nagyon gyorsan tudunk közlekedni.

007_gy01_055



Ez a jóérzés, a verseny nyitó szakaszára is megmaradt, tudtuk, hogy jó időt autóztunk, azonban arra mi sem számítottunk, hogy abszolút első időt megyünk. Nagy tempót diktáltunk, ami már az első gyors után megnyugtató előnyt jelentett, valószínűleg a többiek egy kicsit bealudtak. Ez az előny a második szakaszon nagyon jól jött, hiszen a körverseny második körében eltört a szervónak az egyik hidraulika csöve, ami nagyon megnehezítette a dolgunkat, szerencsénk volt, hogy be tudtunk menni a szervizparkba. A gyors szerviz után, újra a lovak közé csaptunk, sikerült egy jó gumitaktikát kidolgoznunk, ami a többi eredményen is meglátszott, a kettes gyors kivételével mi nyertük az összes szakaszt.

007_gy01_064

Ez az abszolút győzelem nagyon jót tett a csapatnak, sikerre éhesek voltunk már! A tavalyi ózdi esés előtt az élbolyban autóztunk, azonban a bukás nagyon visszavetett minket, egyszerűen magamban, az autóban és a csapatban sem találtam a harmóniát. Mások is úgy gondolták, hogy mi már nem leszünk képesek sosem nyerni, nem fogjuk tudni újra összeszedni magunkat, de szerencsére sikerült!

Ez egy jó ómen a jövő évet tekintve, végre újra optimistán, magabiztosan állhatunk az új bajnokság rajtjához!

Köszönjük a csapat és a támogatóink bizalmát, hogy kivárták az újabb sikert!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: