DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Mozgalmas nyara van a Pirellinek

Az elmúlt hétvégék történéseit figyelve nem a „nyári uborkaszezon” kifejezés ugrik be először. Az autogumiplaza.hu, a Pirelli versenyabroncsok hazai forgalmazója nem unatkozik a nyár folyamán.

Július második felében Róma fogadta az ERC mezőnyét, ugyanazon a hétvégén a déli régió MARB és RSB mezőnye tesztelte a Zobák-Hosszúhetény gyorsasági szakaszt, majd augusztus első hétvégéjén aztán Komló adott otthont a Mitropa Kupával kiegészült Rali2 és Historic mezőnyének - mindenhol fontos feladata volt az autogumiplaza.hu-nak, a Pirelli versenyabroncsok hazai forgalmazójának.

Míg Rómában „csak” a hozzánk kötődő versenyzőkön és természetesen az általuk preferált Pirelli versenyabroncsokon keresztül voltunk jelen, addig Komlón a szokásos szervizfelállásunkkal segítettük a több mint 100 versenyautót felsorakoztató nemzetközi mezőnyt.

Lukyanuk-1



Rómában R5-ös párosaink nem indultak, de az ERC2-ben két magyar duó teljesítette a versenyt és remek versenyzéssel az ifj. Érdi Tibor–Papp György páros az első, míg a Juhász Csaba–Juhász Zsolt kettős a második helyen ért célba. Mindketten a Pirelli versenyabroncsain érték el ezt az eredményt, amihez szívből gratulálunk! Meg kell említenünk, hogy a verseny abszolút sorrendjének első négy helyezettje szintén Pirelli versenyabroncsokon száguldott. Mondhatnánk, hogy Olaszországban nem is várhattunk mást, de mivel nem hazai versenyzők bérelték ki a dobogós helyezéseket (az első négyből csupán a második helyen végző Basso-Lucca páros volt olasz nemzetiségű) így ezek az eredmények még nagyobb fegyverténynek minősülnek.

Érdekesség – mely jelzi a Pirelli versenyabroncsok minőségét -, hogy a versenyen célba érkező 46 páros közül 29 a Pirelli abroncsoknak szavazott bizalmat!

Szintén sikerként könyvelhetjük el, hogy a lengyel származású, többszörös szlovák bajnok Grzegorz Grzyb, most már nem csak murván, hanem aszfalton is Pirelli abroncsokat használ. A lengyel pilóta és navigátora a római verseny előtti szlovák bajnoki futamon, a Lubenik Ralin is már Pirelli abroncsok segítségével zsebelte be a győzelemért járó bajnoki pontokat, a római ERC-versenyen pedig bronzérmesként fejezte be a versenyt, szintén Pirelli abroncsokkal.

Grzyb-1

Külön ki kell emelnünk, hogy a ralisport „legnagyobb játszóterén”, a WRC-ben is születtek számunkra fontos eredmények, hiszen a finnországi versenyen a WRC2-ben, a sok gyári támogatású versenyző páros és R5-ös gépkocsi között a Pietarinen-Raitanen páros győzedelmeskedett Pirelli abroncsokat használva.

Persze, mint ahogy már említettük, itthon sem töltöttük tétlenül a hétvégéket. A zobáki MARB-RSB futamon Vogel Adrienn és Notheisz Ivett, valamint Krajnyák Petra és Kása Balázs is megtette első versenykilométereit a Pirelli versenyabroncsokkal. Mindkét páros sikeresen teljesítette a versenyt, Adriék nyerték a kategóriájukat! Nagy-nagy gratuláció nekik és reméljük, hogy következő sikereikben is társak lehetünk. A versenyen, a MARB (Horváth Attila-Ratting Tamás), az RSB (Molnár Zoltán-Molnár György) és a Licences (Maricsek Miklós-Bán Viktor) értékelést is pirellis versenyző nyerte. Köszönjük partnerségüket és gratulálunk az eredményekhez!

A komlói Baranya Kupa hozta a szokásos formáját és Markó Tibor nagyon jó versenyt rendezett, igazi látványos betétprogramokkal, jókezű külföldi pilótákkal és az olasz showmannel, Paolo Dianával, aki mint látványfelelős megtette kötelességét és óriási műsort csinált gyönyörű autójával, Pirelli abroncsokon. Grazie mille Paolo! Sei stato grande! Ci vediamo l'anno prossimo allo stesso posto!

A verseny leggyorsabbja 2017 után ismét Kovács Antal volt, Istovics Gergő navigálásával, egy Ford Fiesta R5 autóval, míg az abszolút 3. helyen, a 3-as kategória győzelmét is begyűjtve a Szauer Gergő – Rácz László páros futott be az öregecske de rendkívül gyors N-es Mitsubishi EVO9-cel. A Várkonyi Szabolcs – Makai Gergő duó a számukra prioritást élvező Mitrupa Kupa mezőnyében második helyen végzett. Talán mondanunk sem kell, hogy mindegyikük autóján Pirelli abroncsok feszültek a felniken! Gratulálunk fiúk és LÁNYOK, köszönjük a sikereket!

Most pár hét lazítás, aztán indulhat az őszi nagyüzem az ERC és a hazai bajnokságok mezőnyeinek is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: