DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Kazár: A csapat és az autó remek, most mi jövünk

Készül a remélt nagy visszatérésre Kazár Miklós: a Pro Racers pilótája navigátorával, Tóth Zsolttal a lehető legaprólékosabban felépítette felkészülését a hétvégi Veszprém Ralira. Murvás talajon teszteltek, és a rengeteg megtett kilométer alatt hibátlanul üzemelt a csapat által remekül felkészített Skoda Fabia R5-ös, így mindketten abban bíznak, hogy a kihagyott fehérvári verseny után újra a közvetlen élmezőnnyel harcolhatnak a legjobb helyezésekért.

Úgy tűnik, eddig sikerült hegymenetbe kapcsolnia a 2018-as Magyar Rallye Bajnokság eddigi futamain Kazár Miklósnak és navigátorának, Tóth Zsoltnak. Idén már újra képes szakaszokat nyerni a Pro Racers pilótája, és annak ellenére, hogy nem indultak el a legutolsó, székesfehérvári versenyen, a mostani hétvégén egyik kedvenc viadalán, a Veszprém Ralin bizonyítaná a Pro Racers duója, hogy továbbra is a legjobbak között van a helyük. Ennek érdekében egy nagyon komoly felkészülési programot hajtottak végre. Az autó beállításait sikerült a veszprémi pályákhoz hangolni, sőt a Skoda Fabia R5-ös teljesítményét is tudták fokozni, és egy komoly teszten sikerült az autót élesben, murvás szakaszon kipróbálni.

2018-ProRacers-Kazár-Veszprém Rallye-előzetes1



„Úgy érzem magam, mintha teljesen ki lennénk éhezve a sikerre. Egy biztos, most tényleg minden adott a jó szerepléshez, hiszen a csapat remek munkát végzett, egy igazán versenyképes autót tett alánk, amely a veszprémi teszten fantasztikusan muzsikált. Nagyon sok kilométert mentünk, és a mérnökünk segítségével sikerült a lehető legjobban beállítanunk az autót” – jelentette ki Kazár Miklós.

A korábbi négyszeres abszolút bajnok navigátora szerint a mostani veszprémi verseny lehet számukra a kedvező fordulópont idén, és hisz abban, hogy ezen a hétvégén nemcsak szakaszokat tudnak majd nyerni.

2018-ProRacers-Kazár-Veszprém Rallye-előzetes4

„A huszonötödik Veszprém Ralin úgy tűnik a régi, jól bevált szakaszokon fogunk a bajnoki pontokért küzdeni. Alaposan felkészültünk, és a teszten is megmutatkozott, már egymás gondolatát is ismerjük Mikivel, így tényleg minden adott ahhoz, hogy valóra váltsuk a legmerészebb álmainkat” – állította Tóth Zsolt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: