DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Rali

Hibján: Legyen értelme annak, amit csinálunk

Annak ellenére jókedvűen várja a veszprémi futamot Hibján Joci és Szurovcsák Pisti, hogy nem tudnak részt venni a teszten. Optimistán állnak az egészhez, pedig tudják, ez a murva kicsit más, mint a szombathelyi.

Jobb a versenyautóban a port nyelni, mint a Balatonon hűsölni a vízben?

- Mind a kettő jó, de úgy hallottuk hétvégén ismét verseny, gondoltuk csak elmegyünk. A Balcsi meg nincs messze onnan. Úgyhogy átépítettük a kocsit aszfaltról murvára, kicsit poros lett a műhelyben, ezért pont ma mostuk le, csillog villog a verda. Már csak annyi van hátra, hogy futóművet állítunk, aztán irány a tréler, és indulás Veszprémbe. A csütörtöki teszten sajnos nem tudunk részt venni, amit bánunk, de most nem fér bele az időnkbe.

hibjan_veszprem_elott_2018



Tavaly nem voltatok Veszprém Ralin, azért rémlenek a szakaszok a múltból?

- Nem sok van meg a gyorsokból, talán egy része a szombatinak. Előző évben ez a futam nekünk kimaradt, csak nézők voltunk, ezért tapasztalatok onnan nincsenek. 2016-ban mentünk itt még Rali2-ben, ahol kategória 3. helyen végeztünk. Most is az a cél, hogy dobogón álljunk majd, és mindent megteszünk ennek érdekében.

Van, amitől tartotok ezen a versenyen?

- Amilyen az időjárás mostanában, biztos kapunk egy ilyen bedöglött fülledt meleget, és nyeljük mellé a port. Egy kis esővel megbolondítva még párás levegőre is számíthatunk, akkor minden lesz benne megint. Ez legyen a legkevesebb, inkább a pálya minősége izgat, mert ugye a szombathelyi murva lényegesen jobb minőségű. Mivel murva gátló híján aszfalttal megyünk, nem tudom mennyire tudjuk puhítani, állítani az autót, főleg, hogy tesztelni sem tudunk. Vannak kérdőjelek, amire majd a versenyen kapunk válaszokat.

Mennyire fogtok hajtani a pontokért?

- Nagyon. Ez is egy fontos verseny számunkra a bajnokság szempontjából. Eredménycentrikusak vagyunk továbbra is, de mégis a legfontosabb, hogy célba érjünk. Négyen leszünk a kategóriában. Ezen a versenyen is beosztósan kell autózni, ahhoz, hogy vasárnap is ott állhassunk a rajtban, és este a célban. Ez nem azt jelenti, hogy a végén szeretnénk kullogni, csak okosan, megfontoltan befejezni a Veszprém Ralit. Úgy állunk, hozzá, mint az élethez, legyen értelme annak, amit csinálunk, és legyen később eredmény is mögötte. Szeretnék év végén valamit letenni ismét az asztalra a raliban.   

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: