DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Sikeres évet zárt a Korda Racing

Mindkét versenyautójával a célban zárta a 19. Szilveszter Rallyt a Korda Racing, Vizelli Károly és Kiss Ferenc is értékes tapasztalatokkal lett gazdagabb az év utolsó napjaiban a csapat R5-ös versenyautóival.

Esőben indult az idei Szilveszter Rally, ami nem könnyítette a meg a Korda Racing versenyzőinek dolgát, ugyanis a Skodát irányító Vizelli Károlynak és a Hyundai-jal bemutatkozó Kiss Ferencnek is mindössze annyi aszfaltos tapasztalata volt az R5-ös autóról, amennyit a versenyt megelőző rövid teszten sikerült begyűjteni. Amit dobhattak is a kukába, mert a teszten száraz pályán kezdték meg az ismerkedést, az első gyorsaságira viszont leesett az eső. A váltakozó aszfalt burkolat megtréfálta a versenyzők dolgát, a pálya egyes részei a tükörjégre hasonlítottak, kisebb-nagyobb túlcsúszásokról minden páros beszámolhatott. Vizelli előbbi, Kiss Ferenc utóbbi kategóriába tartozott, Fefe a nyitó szakaszon becsúszott az i20-assal a kavicságyba, amit bő 30 perces veszteglést követően tudott csak elhagyni.

FRI_8922_m



„Az egyik hosszú egyenesben egyszer csak úgy éreztük magunkat, mintha kihúzták volna alólunk a talajt és pillanatok alatt a kavicságyban kötöttünk ki.” – elevenítette fel a történteket Kiss Ferenc.” Nem volt jó a gumink, bár számítottunk egy kis esőre, de nem ennyire, kellett volna az esőgumi. Az autóról kedvezők az első benyomások, a motor nagyon erős. Jobban örültem volna, ha nem esőben kell bemutatkoznunk a Hyundai-jal, de ezt is kipróbáltuk.” A száradó pályákon aztán Fefe is egyre magabiztosabban terelte az i20-ast, a pénteki gyorsasági szakaszokon folyamatosan közelített az élbolyhoz és végül az abszolút 194. helyről felkapaszkodva a 82. helyen érkeztek célba.

FRI_9358

„Nagyon jó versenyen vagyunk túl, ahol csak pozitív élményekkel gazdagodtunk.” – mondta Vizelli Károly. ”Az autóval minden a legnagyobb rendben volt, minden egyes percet élveztünk. Örülök a változatos körülményeknek, mert szinte minden talajtípuson kipróbálhattam a Fabiát. Az első nap fejtörést okozott az eső, a gumik mellett mentálisan is száraz időre készültem, de szerencsére nem akadtak komolyabb gondok és vizes felületen is megtapasztalhattam a versenyzést egy összkerekes autóval. Péntek reggel csúszós utakon kezdtünk, de a második körre felszáradt a pálya. Az autó aszfaltbeállításaira elsőre nem akartam belenyúlni, de végül egy-két apró változás történt a Kordás srácok segítségével, akik profi módon készítették fel nekem a Fabiát. Az időjárás miatt puhítottunk a kocsin, ettől még kezelhetőbbnek éreztem. A célunk a Top10 volt, ezt pedig sikeresen teljesítettük. Szeretném megköszönni a Korda Racing szervizeseinek és Eriknek a segítségét illetve támogatását, hogy újból lehetőségünk nyílt beülni a Fabiába.”

FRI_9428

„Nem lehet okunk a panaszra, egy sikeres szezon végére tettünk pontot.” – kezdte összegzését Korda Erik. „Elsőként szeretném megköszönni csapatom egész éves kitartó munkáját, nekik köszönhetően csaknem 20 versenyt teljesített két R5-ös versenyautónk úgy, hogy műszaki hiba miatt egyetlen versenyt sem kellett feladnia versenyzőinknek. Megmutattuk, hogy versenyautóink nemcsak megbízhatóak, de gyorsak is mind idehaza, mind a nemzetközi porondon. Ennek köszönhetően már szinte teltházas a jövő évünk, alig van szabad hétvégénk a 2018-as naptárban. Ami a Szilveszter Rallyt illeti, sajnos Kiss Feriék számára hamar elúszott egy jó eredmény elérésének a lehetősége, de számára most talán az a legfontosabb hogy minél több időt töltsön újra versenyautóban, ilyen szempontból pedig rendkívül hasznos volt a hétvége. Kareszék Veszprémhez hasonlóan most is alig akartak kiszállni az autóból, nagyon élvezték a Skodát és ismét az első 10-ben végeztek, amihez ezúton is gratulálok!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: