DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Jánosa: Egy komplex verseny előtt állunk

A Baranya Kupára készülő Jánosa Ákos és Rubóczky Attila kicsit furcsának talál egy-két dolgot az előttük álló versennyel kapcsolatban, de bíznak benne, hogy a kétségeik ellenére jól sül el majd minden.

„Kicsit furcsa most nekem ez a „nincs még nevezési lista, nincs még pályarajz. A versenykilométerekkel és a másfeles szorzóval sem lenne semmi bajom, mert örülök, hogy többet mehetünk, csak ezt jó lenne végre év elején tudni, mert úgy osztana-szorozna az ember. Illetve tökéletes volt az eddigi felállás, hogy csak pénteken kellett ellógni a munkából, a mostanit nagyon nehéz megoldani, ezért nem is fogunk tesztelni, inkább a pályabejárásra koncentrálunk. Mindezek ellenére várom a versenyt, kíváncsi vagyok Alsómocsoládra, azon még soha nem indultam. Az első gyorsra több idő lesz beöltözni, mint menni. Amit nem értek, az a prológ. Két gyors közé berakni, ez újdonság. Én azt gondolom, hogy se néző, - hiszen kint fognak szurkolni a pálya szélén - se csapató versenyzők nem lesznek, bár ki tudja. Jómagamról elmondhatom előre, hogy el fogom óvatoskodni, mert inkább a gyorson szeretnék teljesíteni, mint a prológon. Meglátjuk mennyire volt ez így jó ötlet. Nekünk ez a futam elvi síkon még beleszólhat a bajnokságba, ezért akár cserélődhetnek is a pozíciók. Azt hiszen négyen vagyunk, akiknek nem szabad nullázni és viszonylag gyorsan is kell menni. Az időjárás is nehezíteni fogja az összpontosítást, nagyon meleg lesz, oda kell figyelni magunkra, de közben jó teljesítményre van szükségünk. Ennek a versenynek a végén már tudunk számolgatni, és látni fogjuk kinek mennyire kell összekapnia magát még a Budapest Ralin” – mondta Ákos.

janosa_baranya_elott_2017



„A hétvégét egy 2009-es emlékképpel tudom jelenleg összekötni, mikor egy WRC-vel mentünk és hasonló meleg volt, mint ami most van. Kilenc liter vizet ittam meg egy nap alatt, és még úgy is kevesebb voltam a végén két kilóval. Ezért nem vagyok oda a nyári futamokért, de úgy látszik ebbe most megint jól belecsöppentem. Amúgy kedvelem ezeket a pályákat, ismerem is őket. Alsómocsoládot és Nyárásvölgyet is szeretem, mert tök jó ritmusa van és viszonylag hosszú szakaszok, itt nem véletlenül öltözünk be, hanem hogy haladjunk. A többi gyors az inkább olyan töltelék, ami kell a kilométerhez. Nekem a táv nem szokatlan, de Ákos és a Rali2-es versenyzők nem ehhez vannak szokva. Egy komplex verseny előtt állunk, ami vízválasztó lesz sokunk számára. Mindent ki lehet próbálni az esti versenyzést, a két gyors közti prológot, hosszú pályákat, extrém melegben… minden, ami szem-szájnak ingere. Ezen a versenyen nagyon sok fog múlni, szinte mindenki számára. Lehet majd utána matekolni, de nagy valószínűséggel itt javarészt eldől minden. Megpróbálom a régi emlékeket és tapasztalatokat átültetni a mostani hétvégébe, csinálunk egy jó ititnert, és ha a technika is úgy működik, mint eddig, akkor már csak magunkat kell odatenni” – ecsetelte Rubó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: