DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

ORB: Ilyen volt a mezőny 26 évvel ezelőtt

Hétvégén rendezik az Országos Rali Bajnokság második futamát, de előtte még nézzünk rá az 1991-es Salgó Rali nevezési listájára - vannak érdekességek.

A hétvége folyamán az Ózd és Salgótarján által közösen megrendezésre kerülő Ózd Ralin gyűri egymást az ORB mezőnye és van, aki szerint még a miskolcinál is nagyobb csatára számíthatunk az élmezőnyben - erre csak annyit mondhatunk, hogy úgy legyen. A nevezési lista már ismert, de tekintsünk vissza az 1991-es Salgó Rali mezőnyére, ha már vasárnap a Salgó pályái is előkerülnek.

salgó91



A listán rögtön feltűnik, hogy egyes rajtszámmal még az örökös bajnok, a tavaly elhunyt Ferjáncz Attila szerepel, kettessel pedig a finn audis, Risto Buri - ő korábban kétszer is nyert Salgó Ralit és Európa-bajnoki futamon is voltak dobogós eredményei. Hármassal indult Ranga László, akinek most hétvégén mindkét fia ott lesz a mezőnyben az Ózd Ralin és a később hét abszolút bajnoki címet szerző ifj. Tóth János még csak szárnyait bontogata a toyotás időszak előtt egy BMW volánjánál.

Ott van még a lista elején id. Érdi Tibor, Vizin László, Selmeczi György, vagy éppen a pécsiek (otthon a mai napig induló) kedvence, Lajtai Zsolt is - hogy a mai mezőnyben is megtalálható Keszler Mátyásról már ne is beszéljünk. Aki abban az időszakban is kint volt a pályák szélén, bizonyára nosztalgikus emlék ez a lista...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: