DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Az Ózd Rali még Miskolcot is felülmúlja?

Berényi Ákos szerint ha az idő hasonló lesz, mint a szezonnyitón, akkor akár még nagyobb csata is kibontakozhat hétvégén, mint az év első futamán - közeleg az Ózd Rali!

Hétvégén kezdetét veszi a ORB idei második futama, az Ózd Rali, amelyet Ózd és Salgótarján közösen rendez meg ezúttal - a pályák, a program és a nevezési lista is ismert már, minden adott a színvonalas versenyhez. "Ha az idő is mellénk áll és olyan lesz mondjuk, mint Miskolcon, akkor nagyon jó verseny kerekedhet ki belőle. Jók a gyorsasági szakaszok, bizakodó vagyok" - mondta Berényi Ákos, a rali szakág vezetője. 

Miskolcon tizedekre menő csatát vívott az élmezőny és a mögöttük lévő helyek is kiélezett küzdelemben dőltek el, de ha lehet, Ózdon talán még nagyobb harcra van kilátás. "Szerintem még komolyabb csata várható, mert elindult a szezon és szerintem bele kellett rázódnia mindenkinek. Sok olyan pilóta ül R5-ös autóban, akiknek ez az első szezonjuk és ők szerintem Miskolcon kicsit beleszoktak, Ózdon pedig még élesebb lesz a harc. Én nagyon várom, hogy mit hoz majd a jövő, de bízom benne, hogy sokesélyes a magyar bajnokság" - beszélt a helyzetről Berényi.

steelvent_ozd_rally_2017_logo



2017-ben eggyel kevesebb futamot rendeznek az ORB-ben, de ennek is megvan az oka. "Sok pilóta jelezte tavaly, hogy sok a nyolc futam, ezért vittük le idén hétre, szerintem ez könnyítés, hiszen tudjuk, hogy egy-egy verseny milyen költséggel jár, főleg a top kategóriákban. Biztos vagyok benne, hogy mindenki jobban oda tudja magát tenni ilyen téren is és legalább ezeken mindenki részt tud venni, helyt tud állni. 

Az idei évre újítás, hogy nem két, hanem csak egy futamot lehet mínuszolni, ami éppen az említett csökkentésnek az eredménye - ugyanúgy hat versenyt értékelnek, de most hét "lövésből" kell megoldani, nem nyolcból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: