DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Kazár Miklós: Nem görcsölünk, a lényeg a jó hangulat

Miután idén elmaradt az Eger Rallye, így a 2017-es idény ezúttal Miskolcon kezdődik a szakág számára. A négyszeres abszolút bajnok Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón a hétvégén tehát hazai futamon mutatkozik be idén versenykörülmények között. A Pro Racers versenyzője elmondta, tanultak a tavalyi év tapasztalataiból, és ezúttal kizárólag az a lényeg a számukra, hogy komolyan, de lazán tudjanak versenyezni, és ne görcsöljenek a minél jobb szereplés érdekében. A Ford Fiesta R5-ös jól vizsgázott a teszteken, és úgy tűnik, a beállítások terén is jó irányba mentek el.

Már alig várta a 2017-es szezon indulását Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón. A Pro Racers duójának ugyanis nem éppen a terveiknek és elvárásaiknak megfelelően sikerült a tavalyi bajnoki idény, és 2017-ben a felújított Ford Fiesta R5-össel szeretnék megmutatni, igenis maradt még bennük bőven. A csapat összetétele nem változott, ám a versenyekhez való hozzáállásban jelentős változások várhatóak. Egy komoly tesztprogramon vettek részt Kazárék, és úgy érzik, sikerült jó irányba mozdulniuk az elmúlt szezonhoz képest, a lehetőségeikhez képest a lehető legjobban beállították az autót, illetve annak új futóművét. Ez azért is volt fontos a számukra, hiszen a hétvégén rendezik a Pro Racers párosa számára a VERSENYT, ugyanis a bajnoki szezonnyitójára Kazár lakóhelyén kerül sor. A Miskolc Rallye-n éppen ezért nagyon fontos a jó szereplés a duónak. Tavaly a harmadik helyen zártak, de ezúttal nemcsak fizikálisan, hanem pszichésen is tökéletes formában várják a rajtot.

2017-Kazár Miklós-Pro Racers-Miskolc-előzetes1



– Nagyon várom már a hétvégét, hiszen hazai pályán szeretnék bizonyítani a miskolci közönségnek. A motivációnkkal abszolút nincs gond, azonban a siker érdekében változtatunk a hozzáállásunkon. Nem görcsölünk rá a minél jobb eredményre, hanem az a legfontosabb a számunkra, hogy a csapat összes tagja jól érezze magát az egész hétvégén. Szeretnénk nagyon komolyan, ugyanakkor lazán versenyezni, és biztos vagyok abban, hogy ez a hozzáállás meghozza majd az eredményességet is. Az eddigi legjobb motor került be az autónkba, és a tesztek alatt bebizonyosodott, hogy jó irányba mentünk el a beállításoknál. Ramónnal jól érezzük magunkat a Fordba, úgy érzem, minden adott egy remek évkezdéshez – jelentette ki Kazár Miklós.

2017-Kazár Miklós-Pro Racers-Miskolc-előzetes4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: