DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Hadik újra nyert, övé az év végi ezüst

Sorozatban második győzelmét aratta a Hadik-Kertész duó a szezonzáró Ózd Ralin, így megszerezte az év végi ezüstérmet - a futamon Spitzmüllerék értek oda a második helyre.

A bajnoki címét megvédő Herczig Norbert nem indult a szezonzáró Ózd Ralin és Hadik András már szombaton magabiztos előnyt szerzett - ráadásul ifj. Tóth-ék kiesése (az utolsó szakaszon nekimentek egy lassítónak és kilyukadt a hűtő), valamint Kazárék kizárása után még egyértelműbbé vált a helyzet. A fordos pilóta nem is hibázott és vasárnap az összes gyorsasági szakaszt megnyerte, így 41 másodperccel előzte meg a második helyre fellépő Spitzmüller-Béres kettőst. Vincze Ferenc és Kuti Péter végzett a dobogó alsó fokán, így a mínuszolások után az év végi harmadik helyet is ők szerezték meg.

hadik-ózd



A 3-as kategóriában ezúttal is Balogh János és Holczer Dániel végzett az élen (ők már korábban bebiztosították bajnoki címüket), míg a szombati defekt után felzárkózó Matics Mihály és Zejda Viktória a második helyre ért oda. Kiemelendő az abszolút negyedik helyen befutó Bodolai-Molnár kettős, akik pályafutásuk legjobb eredményét érték el ezen a hétvégén.

Ezen a napon is etappá kellett nyilvánítani egy szakaszt, a Barna-Szollár kettős elütött egy nézőt a 12. gyorsaságin, akiért bement a mentő, de a hivatalos tájékoztatás szerint nem súlyos az állapota. 

Tekintse meg galériánkat!

Az Ózd Rali végeredménye:

1. Hadik - Kertész Ford Fiesta R5             1:11,21,7
2. Spitzmüller - Béres Mitsubishi Lancer Evo X R4 +41,2
3. Vincze - Kuti Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +1:07,8
4. Bodolai - Molnár Ford Fiesta R5 +1:31,9
5. Balogh - Holczer Mitsubishi Lancer Evo IX  +1:45,4
6. ifj. Kiss - Kissné Ford Fiesta R5 +2:00,9
7. Matics - Zejda Mitsubishi Lancer Evo IX RS +3:17,0
8. Lovász - Kürti Mitsubishi Lancer Evo IX +3:20,5
9. Rongits - Hannus Mitsubishi Lancer Evo IX RS +3:44,3
10. Maricsek - Notheisz Mitsubishi Lancer Evo IX +4:53,1

MOL Racing Fuel RST logo_800 px

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: