DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Hadik vezet Ózdon, Velenczei felborult

Hadik András vezet az Ózd Rali első napja után, de a mögötte lévők sorrendje még képlékeny - az ötödik szakaszt etappá nyilvánították Velenczei Ádámék balesete miatt.

A Mecsek Ralit megnyerő Hadik-Kertész páros kezdett a legjobban a szezonzáró Ózd Ralin, rögtön az első pályán öt másodpercet adott a második időt produkáló Vincze-Kuti kettősnek. A második gyorsaságin aztán már Velenczei volt a leggyorsabb Kazár előtt és ezen a pályán (Sáta-Ózd) másodjára sem Hadik ment végig a leggyorsabban, ezúttal Kazár iratkozott fel a szakaszgyőztesek közé.

hadik-formula-zsarnai



Két kör után így Hadik-Kazár-Velenczei volt a sorrend, ám az ötödik szakaszon Velenczeiék felborultak, emiatt pedig ezt etappá nyilvánították - a mögötte érkezők már átlagidőt kaptak. Hadikékat ez sem zavarta meg és egész nap megbízhatóan, stabilan, ráadásul gyorsan autóztak, ezzel ők várhatják a legjobb helyzetből a vasárnapi hét gyorsaságit, előnyük 13,7 másodperc a záró szakaszt megnyerő Kazár-Ferenc kettős előtt.

A harmadik helyre zárkóztak fel Spitzmüllerék az R4-es Mitsubishivel, míg ugyan a hivatalos sorrendben még negyedikek ifj. Tóth-ék, a peugeot-s páros az utolsó szakaszon nekiment egy lassítónak és bár eljutott a célig, vasárnap nem tudja folytatni a versenyt. Így Vincze Ferencék léptek előre a negyedik helyre, míg az év végi dobogóért harcban lévő Balogh-ék a hatodik helyről várják a folytatást.

Az Ózd Rali állása az első nap után:

1. Hadik - Kertész Ford Fiesta R5 34:38,5
2. Kazár - Ferencz Ford Fiesta R5 +13,7
3. Spitzmüller - Béres Mitsubishi Lancer Evo X R4 +18,2
4. ifj. Tóth - Szőke Peugeot 208T16 R5 +29,7
5. Vincze - Kuti Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +35,2
6. Bodolai - Molnár Ford Fiesta R5 +48,5
7. Balogh - Holczer Mitsubishi Lancer Evo IX  31:04,2
8. ifj. Kiss - Kissné Ford Fiesta R5 +1:09,3
9. Rongits - Hannus Mitsubishi Lancer Evo IX RS +1:32,1
10. Lovász - Kürti Mitsubishi Lancer Evo IX 31:47,0

MOL Racing Fuel RST logo_800 px

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: