DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

Problémásra sikerült Rangáék jubileumi versenye

Óriási várakozással voltunk a hazai versenyünk előtt, ami egyben jubileumi is volt, hiszen idén rendezték az 50. Újház Centrum Mecsek Ralit.

Az utolsó pillanatban dőlt el, hogy Ranga Laci helyett testvére Peti vesz részt a futamon, így a felkészülésünk nem volt tökéletes. A pénteki Széchenyi téren tartott rajtceremónia után másfél napos száguldás következett a Mecsek szerpentinjein, ahol megtörtént velünk szinte minden.

mecsek-rali-2016-ranga1



Ranga Péter: Elég későn derült ki, hogy én fogok indulni a versenyen, úgyhogy próbáltunk gyorsan felkészülni és a terv az volt, hogy pénteken minimális hátránnyal forduljunk a szombati általam sokkal inkább kedvelt gyorsaságikra. Jól indult, terv szerint haladt a pénteki nap, de sajnos a harmadik gyorsaságin kezdődött egy benzinellátási probléma, amit sajnos csak az esti szervízben tudtunk kiküszöbölni.1 perc 10 másodperc hátrányba kerültünk az éllovasokhoz képest és az abszolút 10. helyig csúsztunk vissza. Másnapra egyértelmű terv volt, hogy megyünk a saját tempónkban és meglátjuk hogy fel tudunk-e zárkózni a többiekre. Tulajdonképp minden összejött szombaton, jól választottunk gumi, az autó tökéletes volt és nagy tempót tudtunk Janekkal autózni, aminek az lett a vége, hogy az összes gyorsasági szakaszt megnyertük és feljöttünk az abszolút második helyre. Előre aláírtam volna ezt a helyezést, de így egy picit sajnáljuk, hogy nem volt sanszunk csatázni az első helyért.

Jövőre azért megpróbáljuk...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: