DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Népes mezőny rajtol el a Kassa Ralin

Ugyan a bajnoki címét már megvédő Herczig Norbert csak előfutóként szerepel, a magyar és a szlovák mezőny így is óriási csatára készülhet a hétvégi megmérettetésen.

Rendkívül bő mezőny teszi magát próbára a 2016-os Kassa Ralin, hiszen a magyar bajnoki értékelésbe 83, a szlovák értékelésbe pedig 90 páros adta le a nevezését - igaz, van átfedés a kettő között. Ugyan a bajnoki címét megvédő Herczig-Bacigál duó csak előfutóként vág neki a versenynek, őt leszámítva teljes a magyar élmezőny, a szlovák versenyzők közül pedig szintén ott lesznek a legnagyobb nevek: Jaroslav Melichárek, Igor Drotár és Tomas Ondrej WRC-vel, Pavel Valousek, Grzegorz Grzyb, Vlastimil Majercak, Tomas Kukucka, Martin Koci és Veroslak Cvrcek pedig R5-ös autóval veszi fel a harcot.

janika-eger-2016



A magyarok között Herczig hiányában is nagy harc várható, asztalfon eddig az ifj. Tóth-Szőke és a Hadik-Kertész páros nagyon meggyőző volt, de a bajnokságban második helyen álló Balogh-Holczer, vagy a harmadik Spitzmüller-Béres kettőst sem lehet leírni - ráadásul még nem szóltunk a friss motorral támadó Kazár-Ferencz duóról.

A verseny érdemi része szombat délután kezdődik, ekkor a 17,3 kilométeres Stos, a 11,5 kilométeres Uhorna és a 7 kilométeres Roznava gyorsasági szakaszokat teljesíti a mezőny kétszer-kétszer. Vasárnap aztán még hét szakasz vár a párosokra, a 8,2 kilométeres Skárost háromszor, a 13,15 kilométeres Herl'any-t, valamint a 9,8 kilométeres Regetát kétszer-kétszer kell leküzdenie mindenkinek.

Részletes program ide kattintva elérhető!

Nevezési lista itt található!

MOL Racing Fuel RST logo_800 px

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: