DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Kassán eldőlt a bajnoki cím sorsa

A Skoda Rally Team Hungaria csapata számára a kassai futam nem várt izgalmakat tartogatott. A szombati nyerő széria után, a vasárnap reggeli 1. gyorsasági szakaszon megtörtént a „katasztrófa”.

A Skoda Fabia R5 egy ártatlannak tűnő kanyarban, az alattomos kis apró murván olyan szerencsétlenül csúszott le az útról, hogy az autó alja felült egy kisebb sziklára, így se előre, se hátra nem mozdult. A remény, hogy a csapat kassai versenyen a bajnoki címet megszerezheti, egy pillantás alatt elszállt.

srth_2015_bajnokok_06_resize



Végül a nézők összefogásával kb. 10 perc alatt sikerült leemelni és visszarakni a Skodát az útra, amikor a versenyzőpárosnak még egy széttört felnit is le kellett cserélnie. Ezzel kb. 13 perc hátrányt szedtek össze, így a bajnoki cím megszerzése a kassai versenyen elveszettnek látszott.

A fiúk azonban úgy döntöttek, a remény hal meg utoljára, nem adják fel!

És milyen jól tették!

A hátralévő 3 gyorsasági szakaszt - a WRC-ket is megelőzve -, a gyorsasági szakaszok széléről nézve, felfoghatatlan tempóban tették meg. Nem számolgattak, csak mentek-mentek előre azért, hogy amennyit csak lehet, ledolgozzanak a 13 percből.

Annyira hihetetlennek tűnt, hogy a bajnoki cím akár már most meglehet, hogy Norbi és Igor még az utolsó szakasz végéről a szervizparkba tartva is csak nyugodt csendben ült a Skodában és várták a mögöttük befutókat. Kb. 30 perc után a csapatfőnöktől érkezett meg elsőként a mindent elsöprő, gratuláló üzenet! Ekkor kezdték el felfogni, a lehetetlen, lehetségessé vált: SIKERÜLT!

Az igazán izgalmas kassai verseny után tehát kijelenthetjük:

a Herczig Norbert - Bacigál Igor páros 136 ponttal a magyar mezőny számára beérhetetlenné vált.

Ezzel az eredménnyel eldőlt az idei abszolút bajnoki cím.

Hosszú-hosszú évek munkája, kitartása, rengeteg kudarc és öröm után végre sikerült:

 

A Skoda Rally Team Hungaria csapata

a Magyar Országos Rallye Bajnokság

2015. évadának

ABSZOLÚT BAJNOKA!

 

Ez az eredmény természetesen nem csak Norbi és Igor érdeme! Az előkelő címet mindannyian együtt szereztük meg. Köszönjük tehát a hitet és a bizalmat a csapat minden Partnerének. Köszönjük a profi hátteret a Baumschlager Rallye&Racing Teamnek. És köszönjük a mindennapokat a csapat összes tagjának és a szurkolóknak, akik nélkül ez az eredmény nem születhetett volna meg! KÖSZÖNJÜK!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: