DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

WRC: Szakadó esőben növelte az előnyét Neuville

Újabb fordulatos napot hozott a Szafari Rali, amelynek szombati utolsó 31 kilométerén szakadó eső nehezítette a pilóták dolgát. Tanakot hibás ablaktörlő lassította, Neuville azonban minden nehézség ellenére növelte előnyét.

Eseménydús szombatot teljesített a Szafari Ralin a világbajnokság mezőnye. A szombati megmérettetés délutánig egészen nyugodtan, drámák nélkül lezajlott: a tegnapi kiesők közül csak Oliver Solberg nem tért vissza, az élen álló Thierry Neuville tovább tudta növelni az előnyét Takamoto Katsuka és Ott Tanak előtt, míg Sebastien Ogier két győzelemmel közelített Tanakhoz.

260621_AT-ThierryNeuville-Safari-2021_03_4b4e4_f_1400x788



Ekkor azonban elérkezett a mezőny a nap utolsó szakaszához, ahol szó szerint mély vízbe dobták a pilótákat. Kenyában leszakadt az ég, de a csapadék csak a szakasz első felét érintette, az sem minden autót. A szakaszgyőzelmet az elsőként rajtoló, még száraz pályán induló Dani Sordo nyerte 5,1 másodperccel Elfyn Evans, és 6 másodperccel Adrien Fourmaux előtt. Különösen a nagyoknak gyűlt meg a baja a körülményekkel. Ott Tanak járt a legrosszabbul, ő a rosszul működő ablaktörlője miatt egy időre még szakasz közben is megállt, és több mint két percet elveszítve bukta a harmadik helyét. A többieknek sem volt sokkal könnyebb dolguk, Ogier közel 25, Neuville 35, Takamoto Katsuka közel 58 másodperccel maradt el a legjobb időtől. 

A Szafari Rali utolsó napját a nehézségek ellenére Neuville várja az első helyről. Vasárnap még öt szakasz vár a mezőnyre.

 Az állás szombat este:

1.Neuville 
2.Takamoto Katsuta +57,4 
3.Sébastien Ogier +1:15,5 
4.Ott Tänak +2:21,2 
5.Gus Greensmith +2:3,4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: