DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Herczig Norbert bízik benne, hogy idén még versenyautóba ülhet

Önkéntes karanténban várja a koronavírus-járvány végét Herczig Norbert. A négyszeres abszolút magyar ralibajnok versenyző az újonnan indult interjús Youtube csatorna, a “roomnews” első adásában Kőváry Anettnek elmondta: a bizonytalanságot viseli legnehezebben a jelenlegi helyzetben.

Sok más sportolóhoz hasonlóan Herczig Norbert is kénytelen egy időre elköszönni a versenyzéstől. A rali-Eb magyar résztvevője törökbálinti otthonában, családjával együtt tölti mindennapjait, szállítmányozó cége ügyeit intézi, de közben folyamatosan figyeli a sportvilág, főleg az ERC híreit. “Nem az a nagy kérdés, hogy mennyi verseny lesz megtartva a rali-Eb-n, mert a promóter úgy tervezi, hogy mind a nyolcat megtartja. Reálisan azt gondolom, hogy hat futam lehet, de a nagy kérdés inkább az, hogy ki tudja majd ezeket a versenyeket végigcsinálni” - mondta Herczig.

herczig brr_1



A bajnok pilóta beszélt arról is, hogy március első napjaiban még megcsináltak egy murvás tesztet, azóta viszont pihen a versenyautó. “Az a legnagyobb nehézség, hogy senki sem tud okosat mondani, ezt a bizonytalanságot a legnehezebb kezelni. Tartjuk a kapcsolatot a partnerekkel, mindenki elkötelezett, hogy menjen tovább. A navigátorommal, Ferencz Ramónnal, és Kajcsa Zsolt csapatvezetővel is próbáljuk erősíteni egymást. Ugyanakkor be kell látnunk, az most a legkisebb baja a világnak, hogy ki és mikor tud versenyautóba ülni, számomra is másodlagos ez.”

Herczig Norbert arról is beszélt, hogyan telnek mindennapjai a megváltozott helyzetben, valamint azt is elárulta, hogy miért nem ül gyakran szimulátorba. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: