DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Rali

Ír Rali: Magyar győzelmek és harmadik hely

Az ERC2-ben Hideg Krisztián kiváló versenyt bemutatva tudott nyerni, míg a kategória harmadik helyén Botka Dávid végzett az ERC idei harmadik versenyén a Circuit of Ireland futamon.

Az ERC2 kategóriában Hideg Krisztián és Kerék István a verseny első szakaszán élre állt és előnyét folyamatosan növelte egészen az utolsó szakaszokig, amikor műszaki hibás lett autójuk. A Hideg Rally Team kettőse végül 23.9 másodpercet megőrzött előnyéből és első győzelmüket aratták az Európa-bajnokságon. 

A kategória harmadik helyét Botka Dávid és Mihalik Péter szerezték meg Vojtech Stajf mögött. A Botka Rally Team kettőse egy ideig próbált harcolni cseh riválisukkal, ám az utolsó szakaszokon már csak a célba érésre koncentráltak. Ifj. Érdi Tibor és Patkó Gergely volt az ERC2 harmadik magyar párosa, számukra a célba érés nem sikerült, váltó hiba miatt estek ki.

Az ERC3-ban indult Várkonyi Szabolcs és Berendi Dávid Honda Civic Type-R R3-as autójukkal, ám tegnap az ötödik szakaszon lecsúsztak az útról és hiába javították ki a sérüléseket, végül nem engedték őket ma rajthoz állni. Az ERC3 és Junior ERC kategóriában Klausz Kristóf és Kecskeméti Balázs indultak Peugeot 208 R2-vel, ám tegnap borultak és versenyük véget ért.

A Ladies Trophy értékelésében a bolgár Ekaterina Stratieva a kétszeres ERC 2WD bajnok Nyírfás Juliannával indult és szerezték meg a győzelmet, miután az ukrán Inessa Tushkanova ma baleset miatt kiállni kényszerült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: