DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

Utolsó raliját teljesíti Hirvonen

A ma kezdődő Wales Rali az utolsó lesz a finn pilóta számára – célja az, hogy nyerjen, de továbbra is tisztában van vele, a Volkswagen ellen ez rendkívüli feladat lesz.

Mikko Hirvonen múlt héten tette sokakat meglepő kijelentését, hogy idén abbahagyja a versenyzést, és visszavonul a ralizástól. Az azóta 15-ször nyerő és a bajnokságban második helyet négyszer megszerző versenyző ugyanazon a helyszínen fejezi be, ahol 12 évvel ezelőtt először szerepelt WRC-autóban, a hétvégi Wales Ralin. A versenyt 2007-ben megnyerte.



„Wales mindig a legjobbak egyike, ezen a héten pedig nyerni szeretnék, de azt hiszem, a VW-s fiúkat nehéz lesz legyőzni” – beszélt esélyeiről a 34 esztendős pilóta. „Mivel a bajnoki címek már eldőltek, mindenki úgy érkezik Nagy-Britanniába, hogy nagy harcra áll készen. Mindannyian meg akarjuk nyerni ezt a versenyt. Én is megmondtam a csapatnak, és azt hiszem a többiek is ezt fogják: készítsétek a trélereket, mert lehet, hogy az autók nem jönnek vissza.”

Bár múltbéli eredményeihez képest idei szezonja egészen gyengén alakult – eddig csupán két dobogós hellyel –, nem szabad elfelejteni, hogy közvetlenül a domináns Volkswagen triója mögött ő áll a bajnokság negyedik helyén. Előnye 16 pont a citroenes Mads Ostberghez képest. „Ha a legjobb nem volkswagenes versenyzőként tudnám befejezni a karrierem, azzal nagyon elégedett lennék.”

„Nem vagyok szomorú, boldog vagyok. Várom az életem következő szakaszát. 13 évig éltem ezt az álmot, ez pedig csodálatos volt. De ez az életnek egy nagyon önző módja, csak magamra gondolhatok, és arra, hogy mikor kell mennem tesztelni vagy versenyezni. Most pedig eljött az idő, hogy egy kicsit a fiaimra is gondoljak, és több időt töltsek a családommal. Bármi történik, ez egy fantasztikus hétvége lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: