DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Motor

Kettős Aprilia-vezetéssel indult a Katalán GP

A vb-címért is harcban lévő Aleix Espargaro, valamint a csapattárs Maverick Vinales sajátította ki az első helyeket a barcelonai péntek során. Az éllovas Fabio Quartararo a top 10 végén.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Alig néhány nappal a mugellói forduló után már a barcelonai Katalán Nagydíj pénteki szabadedzésein gurult pályára a MotoGP mezőnye. A délelőtti tréningen a Suzukin ülő Alex Rins volt a leggyorsabb, megelőzve az apriliás Maverick Vinalest és a yamahás Franco Morbidellit. A vb-tabella élmenői közül Aleix Espargaro a negyedik, Enea Bastianini a 10., az éllovas Fabio Quartararo pedig a 13. helyen zárt. Az FP1 krónikájához tartozik még, hogy Jorge Martin pedig újfent begyűjtött egy esést.

aleix-espargaro-aprilia-motogp-barcelona-day1



A délutáni edzésen aztán az Apriliák kapcsoltak rá igazán: a hajrában Espargaro 1:39,402-es kört repesztve zárta az élen az első napot, a noalei márka örömét pedig Vinales második helye tette teljessé – ráadásul a csapattársat leszámítva mindenki más legalább fél másodpercet kapott az összetettben második helyen álló spanyoltól. Enea Bastianini, Francesco Bagnaia és Jorge Martin révén Ducatik követték az Apriliákat, majd jött Brad Binder a KTM-mel és Jack Miller szintén Ducatival, míg a top 10-be Rins, Quartararo és Franco Morbidelli fért még be. A hondások közül senki nem áll Q2-t érő pozícióban.

Miközben a pályán zajlottak az események, a versenyzőpiaci keringő is egyre nagyobb fokozatba kapcsol: a The Race értesülései szerint Miller már megállapodott a KTM-mel – a részletekről és a további lehetséges átigazolásokról a Formula MotoGP Facebook-csoportban írtunk. A nap hírei közé tartozik is, hogy Marc Marquez is átesett a bejelentett negyedik műtéten az USA-ban.

A pénteki edzések eredményei:

Hamarosan!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: