DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Vinales élre állította az Apriliát Sepangban

A spanyol motoros egyedüliként fért két perc alá a shakedown-teszt második napján, amelyen már a Honda is pályára gurult – ellentétben a gyomorfájdalmakkal küzdő egyik újonccal.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Kedden is folytatódott a MotoGP úgynevezett shakedown-tesztje Malajziában, amelyen a tesztversenyzők, az újoncok és kedvezményekkel rendelkező gyártóként az Aprilia versenymotorosai vehettek részt. Ez utóbbival ma már élt is a noalei márka, ugyanis immár a tesztmotoros Lorenzo Savadori mellett Maverick Vinales is pályára gurult – s ha már így tett, az eredménylista élén is zárt az egyedüli két perc alatti köridővel. A csapattárs Aleix Espargaro ugyancsak Sepangban van már, a várakozások szerint szerdán, a shakedown utolsó napján ő is motorra ül.

vinales-sepang-shakedown-day2



Csatlakozott az „előteszt” mezőnyéhez a Honda és Stefan Bradl is, miután végre megérkezett a múlt heti privát jerezi körözés után Dubajban ragadt felszerelésük. A német egyfelől a radikálisan átalakított 2022-es RC213V-t próbálgatta, de egy tavalyi Repsol-festésű motorral is körözött.

bradl-shakedown-day2-motogp

Maradva a tesztmotorosoknál: közülük a leggyorsabb Michele Pirro volt, akinek a Ducatiján újfent feltűnt az a méretes kipufogó, amelyet már a tavaly novemberi jerezi gyakorláson is próbálgattak a bolognaiak. A legszorgalmasabb az olasz és a Suzuki munkáját segítő Sylvain Guintoli: ők egyaránt 56 kört tettek meg kedden. Noha a listán nem szerepel, de a KTM-nél Dani Pedrosa is felült egy időre a főként Mika Kallio által használt motorokra, míg a Yamahánál egyelőre Katsuyuki Nakasuga és Kohta Nozane osztotta meg egymás között a feladatokat – szerdán azonban már elvileg az M1-es nyergébe pattan a tegnap 2023 végéig hosszabbító Cal Crutchlow is, aki a hétvégi hivatalos teszten is részt fog venni.

bezzecchi-shakedown-day2-motogp

Ami az újoncokat illeti: öt helyett ezúttal csak négyet láthattunk közülük a pályán, a Gresini Ducatit erősítő Fabio di Giannantonio ugyanis kihagyta a mai napot gyomorfájdalmak miatt. A debütánsok közül a legjobb időt a VR46-os márkatárs, Marco Bezzecchi érte el, nem sokkal megelőzve a hétfői leggyorsabb Raul Fernandezt, aki viszont a beszámolók szerint kedden egy bukást is begyűjtött a Tech3 KTM-mel. A Moto2-es világbajnok Remy Gardner a csuklósérüléséből lábadozva a hatodik, a Moto3-ból érkező Darryn Binder a hetedik időt motorozta az eredménylistán.

A shakedown keddi időeredményei:

1. Maverick Vinales SPA Aprilia Racing 1m 59.833s
2. Michele Pirro ITA Ducati Test Rider +0.732s
3. Marco Bezzecchi ITA Mooney VR46 Ducati +0.901s
4. Raul Fernandez SPA KTM Tech3 +0.986s
5. Sylvain Guintoli FRA Suzuki Test Rider +1.269s
6. Remy Gardner AUS KTM Tech3 +1.344s
7. Darryn Binder RSA WithU Yamaha RNF +1.464s
8. Stefan Bradl GER Honda Test Rider +1.528s
9. Mika Kallio FIN KTM Test Rider +2.090s
10. Lorenzo Savadori ITA Aprilia Test Rider +2.210s
11. Yamaha Test1 N/A Yamaha Test Rider +3.037s
12. Yamaha Test2 N/A Yamaha Test Rider +3.167s
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: