Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 17. hétfő
Motor

Dovizioso csak komoly projekt esetén térne vissza

Nem akar minden áron visszatérni a MotoGP-be az olasz, aki ugyanakkor nyitott a Honda esetleges megkeresésére. Mindeközben Marquez tavalyi helyettese nem számít a sérült spanyol gyors visszatérésére.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Továbbra sem tudni, mikor térhet vissza a versenypályákra a tavalyi jerezi felkarcsonttörése óta már háromszor is megműtött Marc Marquez. A jelenleg speciális antibiotikus kezelés alatt álló és az edzést csak lassan újrakezdő spanyolnak szűk két hónapja van, ha fel akar épülni az évadnyitó Katari Nagydíjig. A tavaly őt helyettesítő hondás tesztversenyző, Stefan Bradl viszont nem lát erre túl sok esélyt, éppen ezért úgy készül, hogy a márciusi teszten és utána is egy ideig ő ülhet majd fel az RC213V-re Pol Espargaro csapattársaként:

dovizioso-motogp-dppi„Egyelőre nem osztott meg velem információkat a HRC Marc egészségével kapcsolatban. Eléggé biztos vagyok benne, hogy én fogok szerepelni a katari teszten és utána is” – mondta el a német a SpeedWeek.com szaklapnak. „Marc azt mondta, százszázalékos állapotban akar lenni, amikor visszatér. Ezért gyanítom, hogy mindez több időt fog igénybe venni, mint a Katari Nagydíjig hátralévő két hónap. Éppen ezért készülök úgy, mintha a HRC úgy folytatná velem, ahogy tavaly abbahagytuk. Alig volt szünetem a novemberi idényzáró óta, az elmúlt két hét tesztjei is segítettek.”

Ha Marquez nem is épül fel Katarig, akkor sem biztos, hogy újból Bradl kap lehetőséget, hiszen továbbra is tartja magát a pletyka, miszerint az idei ülés nélkül maradó Andrea Doviziosót keresheti meg a Repsol Honda. Néhány napja az olasz menedzsere, Simone Battistella úgy fogalmazott, hogy pártfogoltja készen áll egy ilyen lehetőségre, most pedig maga a többszörös nagydíjgyőztes és háromszoros vb-ezüstérmes motoros is megszólalt ennek kapcsán a Sky Sports Italiának nyilatkozva:

„Nyitott vagyok. De pillanatnyilag nem akarok minden áron helyet találni a visszatérésre a MotoGP-be. Csak bizonyos típusú projektek érdekelnek. Szóval ha adódik lehetőség 2021-ben vagy 2022-ben, én leszek az első, aki szívesen egyeztet róla. Ha nem adódik, az sem probléma” – mondta Dovizioso, aki amikor még egyszer megkérdezték konkrétan, hogy elfogadná-e a HRC ajánlatát, így felelt:

„Ez attól függ, mi az ajánlat. Mint mondtam, nem akarok feltétlenül a MotoGP-ben versenyezni, különben másként megtehettem volna. Egy konkrét projektnek kell összeállnia és a közös akaratnak. Nem csak úgy, hogy „jó, próbáljuk meg”. Ha lesz ilyen elképzelés, akár 2022-re, akkor örömmel beszélek róla. De hozzászoktam, hogy jól csinálom a dolgokat. Ha mindkét fél részéről megvan az akarat és a szándék, akkor beszélhetünk róla” – nyilatkozta az olasz, akivel kapcsolatban korábban arról szóltak a hírek, hogy pusztán néhány futamos beugrás nem érdekelne, csak egy teljes évados szereplés – amelyre viszont a szabályok (minden gyári csapat csak két motort indíthat) miatt nehezen lenne lehetőség.

Azt mindenesetre Dovizioso elmondta, hogy még nem akarja lezárni az aktív MotoGP-s fejezetet a pályafutásában, éppen ezért nem vállalt tesztversenyzői feladatokat sem: „Hogy őszinte legyek, még nem állok készen rá, hogy csupán tesztmotoros legyek – nem mintha ez nem lenne fontos feladat. De továbbra is versenyzőnek érzem magam – pillanatnyilag motokrosszosnak” – tette hozzá mosolyogva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?