DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Menedzser: Ha hívja a Honda, Dovi készen áll

A 2021-re ülés nélkül maradó Andrea Dovizioso menedzsere szerint az olasz versenyző készen áll Marc Marquez pótlására, ha a Honda erre kéri – de Simone Battistella szerint nem fog erre sor kerülni.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Továbbra sem tudni, mikor térhet vissza a pályára Marc Marquez: a december elején harmadszor is megműtött spanyol rehabilitációja a hivatalos információk alapján a tervek szerint, bár továbbra is antibiotikumos kezelésre szorul korábbi fertőzése miatt – viszont néhány napja már elkezdte az edzéseket is. Mindenesetre számolni kell vele, hogy a nyolcszoros világbajnok esetleg a 2021-es évad kezdetére sem épül fel teljesen, így lehet, hogy a Repsol Hondának ismét helyettesre lesz szüksége.

dovizioso-dppi-motogp



Marquez főmérnöke, Santi Hernandez nemrég úgy fogalmazott, hogy szerinte a HRC akkor döntene helyesen, ha továbbra is a tesztversenyzőjüknek, Stefan Bradlnek szavazna bizalmat, de továbbra is tartja magát a pletyka, hogy esetleg a 2021-re ülés nélkül maradó Andrea Dovizioso kaphatja meg a lehetőséget. A 2022-es visszatérést szem előtt tartó, idén főként motokrosszozni vágyó olasz menedzsere, Simone Battistella az olasz Sky Sportsnak nyilatkozva elmondta: részükről nyitottak bármire, ha a Honda megkeresi őket.

„Még nem” – felelte Battistella arra a kérdésre, hogy felvette-e már velük a kapcsolatot a japán gyártó. „De ha hívnak, Andrea készen áll. Amatőr szinten edz most motokrosszal, de olyan intenzitással csinálja ezt, mintha teljes értékű MotoGP-előszezon lenne. Azon fogunk dolgozni idén, hogy 2022-ben visszatérhessünk. Ami a Hondát illeti, először is természetesen Andrea és én is sajnáljuk, ami Marckal történik: egyértelmű, hogy vizsgálják, hogy mikor tud visszatérni. Véleményem szerint jogosan tartanak attól, hogy hibát követhetnek el egy ilyen kényes helyzetben. A következő hónap kulcsfontosságú lesz a döntésük szempontjából. A mi részünkről azért utasítottunk el mindenféle tesztversenyzői lehetőséget, hogy szabadok lehessünk bármi másra, szóval készen állunk rá, hogy visszatérjünk a rajtrácsra.”

A menedzser szerint egy olyan forgatókönyv elképzelhető és logikus lenne, ha Doviziosót első körben a március első felében esedékes, meghosszabbított katari tesztre kérnék fel, s utána döntenének az esetleges folytatásról: „Ha belegondolunk ebbe, igent mondanék egy ilyen hívásra, hogy megismerjük egymást és megnézzük, hogyan tud alkalmazkodni Andrea a motorhoz. Egy győztes motorról és egy olyan versenyzőről beszélünk, aki mindig is erős volt Katarban: ez a kombináció nyilvánvalóan érdekelné a rajongókat.”

Battistella ugyanakkor leszögezte: nem számít arra, hogy a Honda keresni fogja őket, mivel Dovizioso nem szívesen teljesítene csonka idényt, márpedig három gyári Repsol indítására nem adnak lehetőséget a szabályok. „Hogy őszinte legyek, nem számítok arra, hogy a Honda hagyja, hogy Dovi elkezdje a szezont, aztán az idény felénél vagy a vége felé leállítsák őt. Az elképzelés, hogy Pol Espargaro oldalán kezdjünk, s aztán egy harmadik motort indítsanak Marqueznek, amikor visszatér, nem lehetséges, szóval nem hiszem, hogy sok lehetőségünk van. Várjunk, miközben Andrea továbbra is ugyanolyan nyugodtan, komolysággal és eltökéltséggel készül, ahogy azt tőle megszokhattuk. Természetesen nem titkoljuk, hogy nem lenne egyszerű az otthoni kanapéból végignézni a katari duplát – feltéve, hogy Andrea akkor épp nem motokrosszozna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: