DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

MotoGP: Amerikai túra helyett dupla Katar és Portimao

Ahogy azt sejteni lehetett, kénytelen elhalasztani az áprilisi amerikai futamokat a MotoGP: helyette egy második katari verseny és az újfent beugró Portimao került be a naptárba.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos híreket figyelve várható volt, hogy a gyorsaságimotoros-világbajnokság sem ússza meg, hogy bele kelljen nyúlnia a 2021-es versenynaptárba. Péntek délután be is jelentették, amit eddig is valószínűsíteni lehetett: elhalasztották az áprilisra tervezett Argentin és Amerikai Nagydíjakat. Fontos, hogy csak elhalasztották, a pandémia alakulása nyomán később akár vissza is kerülhetnek a menetrendbe.

portimao-motogp-start-dppi



Viszont így sem marad üres az április, ugyanis egyúttal az is kiderült, hogy a híreszteléseknek megfelelően egy második katari futamot (szintén villanyfényeset), valamint a tavaly is sikeresen beugró Portimaót rakják a termasi és austini viadalok helyére. Így a szezon egy losaili duplával indul – az első időpontját végül nem hozták előbbre, így ütközni fog az F1-es bahreini évadnyitóval, míg a második, húsvét hétvégéjére eső verseny Dohai Nagydíj néven fog futni –, majd jön április közepén a Portugál Nagydíj.

Ezt követően a naptár változatlan maradt – illetve mégsem teljesen, ugyanis a korábbi években az idén kieső Brno által birtokolt nyári szünet utáni, a kalendárium első változatában helyszín nélküli időpont egy az egyben kikerült a menetrendből, így jelen állás szerint 19 bejelentett állomást tartalmaz a szezon (viszont azt is kikötötték, hogy legfeljebb 20 fordulóból állhat). Szintén érdekesség, hogy a tartalékpályák közül pedig az oroszországi Igora Drive-ot vették ki, amelyet a leginkább esélyesnek tartottak a Cseh GP időpontjának átvételére. Így az egyedüli, készenlétben álló helyszín az indonéz Mandalika Street Circuit, ahol jelenleg is zajlanak az építési munkálatok.

A MotoGP módosított 2021-es versenynaptára:

Március 28. Katari Nagydíj, Losail
Április 4. Dohai Nagydíj, Losail
Április 18. Portugál Nagydíj, Portimao
Május 2. Spanyol Nagydíj, Jerez
Május 16. Francia Nagydíj, Le Mans
Május 30. Olasz Nagydíj, Mugello
Június 6. Katalán Nagydíj, Barcelona
Június 20. Német Nagydíj, Sachsenring
Június 27. Holland TT, Assen
Július 11. Finn Nagydíj, Kymi Ring
Augusztus 15. Osztrák Nagydíj, Spielberg
Augusztus 29. Brit Nagydíj, Silverstone
Szeptember 12. Aragóniai Nagydíj, Motorland Aragon
Szeptember 19. San Marinó-i Nagydíj, Misano
Október 3. Japán Nagydíj, Motegi
Október 10. Thaiföldi Nagydíj, Buriram
Október 24. Ausztrál Nagydíj, Phillip Island
Október 31. Malajziai Nagydíj, Sepang
November 14. Valenciai Nagydíj, Valencia
   
Elhalasztva:  
Argentin Nagydíj, Termas de Rio Hondo
Amerikai Nagydíj, Austin  
   
Tartalékpálya:  
Mandalika, Indonézia  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: