DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Játssz velünk: ki a legjobb a MotoGP-ben?

A koronavírus-járvány a motoros királykategória idényét is jégre tette, de mi addig sem hagyjuk játék nélkül olvasóinkat: keressük a jelenlegi MotoGP-mezőny legjobb versenyzőjét!

Mivel versenyt még nagyon sokáig nem fogunk látni a MotoGP-ben – április 17-i állapot szerint a leghamarabb június végén, az asseni Holland TT-vel startolhat el a legnagyobbak 2020-as idénye, miután a Német Nagydíjat is elhalasztotta a szervező ADAC –, így játékra invitálunk titeket, amely során a jelenlegi mezőny legjobb versenyzőjét keressük, ezzel is jelezve, hogy az idei szezonban az eddiginél kiemeltebben foglalkozik honlapunk a gyorsaságimotoros-vb királykategóriájával.

motogp-silverstone-jatek-1



A játék lebonyolítása egyszerű. Előzetesen 12-re szűkítettük a listát, így azon „csak” a négy nagy gyári alakulat, azaz a Repsol Honda, a Monster Yamaha, a Ducati és a Suzuki párosa (név szerint Marc Marquez és Alex Marquez, Maverick Vinales és Valentino Rossi, Andrea Dovizioso és Danilo Petrucci, valamint Alex Rins és Joan Mir), valamint további négy, az elmúlt néhány évben az élmezőnyben rendszeresen megforduló motoros (Fabio Quartararo, Jack Miller, Cal Crutchlow és Johann Zarco) szerepel.

A tizenkét versenyzőt párokba állítottuk, méghozzá oly módon, hogy az eddigi eredményeik és a 2020-as szezonnal kapcsolatos esélyeik alapján hatukat kiemeltük (M. Marquez, Vinales, Rossi, Dovizioso, Rins és Quartararo), akik így a másik hatosból kaptak ellenfelet. A sorsolás során egyúttal már az ágrajzot is felállítottuk, így a következő leosztás jött ki:

1.   Maverick Vinales  Maverick Vinales  Andrea Dovizioso  
  Jack Miller
2.   Andrea Dovizioso  Andrea Dovizioso
  Alex Marquez
3.   Alex Rins  Alex Rins  Marc Marquez
  Cal Crutchlow
4.   Marc Marquez  Marc Marquez
  Danilo Petrucci
5.   Fabio Quartararo  Fabio Quartararo  
  Joan Mir
6.   Valentino Rossi  Valentino Rossi
  Johann Zarco

Maga a játék a Facebookon fog zajlani: kétnaponta kirakunk egy-egy párosítást, amelynek tagjaira a Facebook reakciógombjaival szavazhatnak Olvasóink. Aki a kijelölt időszak során (mindig dél környékén kerülnek ki a párharcok, amelyeket másnap este 20 órai állás szerint zárunk) több kedvelést kapott, az jut tovább a második körbe, ahol az ágrajz szerinti ellenféllel „csap majd össze”, végül pedig az a trió, aki onnan is továbbjut, bekerül a hármas nagy fináléba.

És hogy miért éri meg játszani? Azok között, akik a Facebookon az összes szavazásban részt vesznek és érvényesen, azaz a megfelelő reakciógombokkal szavaznak, három szerencsés nyertest sorsolunk ki, akik között egy-egy tálca Monster, Red Bull és Hell energiaital talál gazdára! Játékra fel tehát: április 18-án, szombaton délelőtt már jelentkezünk is az első párharccal! Az eredmények alakulását ebben a folyamatosan frissülő cikkben követhetitek majd a nyomon a kép alatt.

93307314_4136793489671638_6377627612486828032_n

1. kör, 1. párharc: Vinales vs. Miller – továbbjutó: Vinales (165-62 arányban)

1. kör, 2. párharc: Dovizioso vs. A. Marquez – továbbjutó: Dovizioso (154-37)

1. kör, 3. párharc: Rins vs. Crutchlow – továbbjutó: Rins (121-50)

1. kör, 4. párharc: M. Marquez vs. Petrucci – továbbjutó: M. Marquez (103-7)

1. kör, 5. párharc: Quartararo vs. Mir – továbbjutó: Quartararo (88-2)

1. kör, 6. párharc: Rossi vs. Zarco – továbbjutó: Rossi (608-35)

2. kör, 1. párharc: Dovizioso vs. Vinales – továbbjutó: Dovizioso (74-31)

2. kör, 2. párharc: Marquez vs. Rins – továbbjutó: Marquez (120-30)

2. kör, 3. párharc: Quartararo vs. Rossi  továbbjutó: Rossi (214-34)

Döntő: Dovizioso vs. Marquez vs. Rossi – győztes: Rossi (1143-272-43)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: