DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 5. vasárnap
Kamion

Kiss Norbi: Kezdődik az idény – cél a címvédés!

A hétvégén megkezdődik az idény a 2022-es kamion Európa-bajnoki sorozatban. Május 20-21-én az olaszországi Misanóba látogat a mezőny. Az idén 50 éves versenypályán épp 30 éve, 1992-ben rendeztek először kamionversenyt. Hatalmas az érkelődés a mostani hétvége iránt, és fokozottan készül a versenyre a Révész Racing is.

Kiss Norbert immár háromszoros Európa-bajnokként és címvédőként vág neki az idei idénynek. Tavaly a lehetséges 12 pole pozícióból 10-et szerzett meg, és egy kivétellel amikor az élről rajtolt, mindig győzött. A téli szünetet igyekezett kihasználni a csapat, hogy tovább fejlesszék a versenygépet. 

c341a09c-109b-bdba-f805-c199da9a658f_resize- Köszönöm a csapatnak, mert nagyon jó munkát végeztek a télen és tovább csiszoltuk a gyémántunkat. A alapkoncepció maradt, de szinte minden apró részletén javítottunk, finomhangoltunk a versenykamionnak és az eredménnyel a teszt után nagyon elégedett vagyok, szóval azt gondolom optimisták lehetünk a szezon kezdet előtt. Persze nem lehet megmondani az ellenfelek mivel készülnek, de ezzel mi nem is foglalkozunk, csak magunkkal, hogy minden nap jobbak legyünk mint előtte nap voltunk és akkor minden rendben lesz. A cél idén is az egyéni és a csapatbajnoki cím, nem is lehet más. - mondta Kiss Norbert, a Révész Racing háromszoros Európa-bajnok autóversenyzője.

d5ecf298-e0e5-daaa-9453-d0e5eac89347_resize

- A tesztelések jól sikerültek, és optimistán várjuk a rajtot. Norbi elégedetten szállt ki mind az esős, mind a száraz pályás tesztnap végén, a gyorsaságunk megvolt, remélhetőleg megbízható is lesz a kamion. Nagyon várjuk az első versenyhétvégét – mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője.

Riválisok bőven lesznek idén is. Sascha Lenz három győzelemmel zárta az előző évet, és összetettben a második helyen végzett. Sokat fejlesztettek ők is a versenykamionon, így várhatóan ő lehet a magyar pilóta legnagyobb riválisa idén is. Adam Lacko a 2007-es év után ismét bajnok szeretne lenni, de Jochen Hahn is dobogóért száll harcba. Az olaszországi versenyhétvégén szombaton és vasárnap is 2-2 futamot rendeznek. 

2022 GOODYEAR FIA KAMION EURÓPA-BAJNOJKSÁG TELJES SZEZONOS NEVEZŐK

 

RAJTSZÁM 

CSAPAT

VERSENYZŐ   

NEMZETISÉG  

1

Révész Racing

Kiss Norbert

magyar

2

SL Trucksport 30

Sascha Lenz

német

4

Team Hahn Racing

Jochen Hahn

német

11

Don’t Touch Racing

André Kursim

német

14

Reboconorte Racing
Truck Team

José Rodrigues

portugál

17

Apollo Tyres Tor
Truck Racing

Shane Brereton

brit

20

Buggyra ZM Racing

Téo Calvet

francia

23

T Sport Bernau

Antonio Albacete

spanyol

24

Tankpool24 Racing

Steffen Faas

német

25

Hecker Racing

Clemens Hecker

német

33

Anderson Racing

Jamie Anderson

brit

44

Team Schwabentruck

Steffi Halm

német

55

Buggyra ZM Racing

Adam Lacko

cseh

66

Lion Truck Racing

Anthony Janiec

francia

77

Reinert Racing

René Reinert

német

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: