DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Kamion

Kiss Norberté az első győzelem Poznanban

Poznanban megkezdődött a 2023-as kamion Európa-bajnokság újabb versenyhétvégéje. Az új versenypályán a magyar pilóta 1:56:639-es idővel megszerezte az első rajtkockát.

-Nagyon büszke vagyok, hogy én lehetek az első Poznanban, aki az élről indulhat kamionversenyen, egyelőre minden rendben van az autóval. A csapat remekül felkészítette, remélem a verseny is jól sikerül majd. Kell egy jó rajt, de a pálya elég gumigyilkosnak tűnik, úgyhogy figyelni kell majd az épségükre. A tempónk megvan, így elégedett vagyok – mondta az időmérő után Kiss Norbert.

A verseny aztán úgy alakult, ahogy a MOL által is támogatott címvédő eltervezte. A rajt remekül sikerült, és folyamatosan sikerült növelni az előnyt az élen. Csaták csak a magyar pilóta mögött zajlottak, Hahn és Lenz az utolsó körben is nagyot küzdött a második helyért, és végül Hahn megőrizte pozícióját, így másodikként intette le a kockás zászló, míg Lenz a harmadik lett. Kiss Norbert az elmúlt versenyt is figyelembe véve zsinórban ötödik versenyét nyerte.



-Jól sikerült a rajt, már az első kanyarban kicsit megléptem, és mivel mögöttem a többiek csatáztak, így lemaradtak. Nagyon fontos győzelmet arattunk, az első siker a mieink itt Lengyelországban. A beállítások és én sem voltam még százszázalékos, de jól működött az autó, és magabiztosan nyertünk, begyűjtve ezzel újabb 20 pontot – mondta a leintés után Kiss Norbert.

A nap második versenyén a fordított rajtrács miatt a 8. helyről startolhatott a HUMDA által is támogatott pilóta.   A rajt után Albacete elfékezte magát, többen is kisodródtak, Kiss Norbert pedig hogy elkerülje a balesetet, nagyot fékezett, és a 11. helyig esett vissza. Innen kezdte meg a felzárkózást, és az első kör végén már ismét a 8. volt. A folytatásban újabb három pozíciót javított a Révész Racing versenyzője, és féltávnál az 5. helyen haladt. Az utolsó három körre az első öt egymás mögött vonatozott. Lukas Hahn vezetett, Halm és Anderson előtt, mögöttük Jochen Hahn és Kiss Norbert következett. A sorrend végül nem változott, így Kiss Norbert az ötödik helyen fejezte be a versenyt, és újabb értékes pontokat szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: