DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
Kamion

Kiss Norbert hatodszor Európa-bajnok

A Révész Racing kamionversenyzője mindkét pole-pozíciót megszerezte Le Mans-ban, valamint a négy futamból kettőt megnyert. Ezzel behozhatatlan pontelőnyre tett szert.

Le Mans-ban vasárnap is folytatódott a kamion Európa-bajnokság, újabb két futam következett. A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével induló Kiss Norbert és csapata, a Révész Racing is abban a tudatban vághatott neki a napnak, hogy már most, egy versenyhétvégével a szezon vége előtt megvédhetik címüket.

A magyar pilóta az időmérő során most is a leggyorsabb volt, idénybeli 12. pole-ját szerezte, és egy másodperccel volt jobb riválisánál, Jochen Hahnnál, így az első helyről startolhatott az első futam során. A képlet egyszerű volt, ha Kiss Norbert a német előtt ér célba, már biztos Európa-bajnok.



A rajt jól sikerült, bár Hahn igyekezett nagyon későn fékezni a második kanyarban, de a magyar pilóta megőrizte első helyét. Ettől kezdve a MOL által is támogatott címvédő folyamatosan növelte előnyét, és végül magabiztosan, közel öt másodperces előnnyel nyerte a futamot Hahn és Sascha Lenz előtt. Ez pedig azt jelentette, hogy Kiss Norbert egyéniben hatszoros, a Révész Racing pedig csapatban immár négyszeres Európa-bajnok.

- Jól sikerült a rajt, bár az elején Jochen Hahn egy lehetetlen manőverrel megpróbált kifékezni, kicsit nekem is jött, de szerencsére túléltük a kanyart, és onnantól már sima futamom volt. Bajnoki címet ért a győzelem, aminek nagyon örülünk! Köszönöm a Révész Racingnek, és Révész Bálint tulajdonosnak, mert nagyon erősek voltunk a szezon elején, és zsinórban nyertük a versenyeket, és utána is mi voltunk a leggyorsabbak, rendre megszereztük a 20 pontos futamgyőzelmeket. Büszke vagyok az idei teljesítményünkre – mondta a leintés után Kiss Norbert.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a HUMDA által is segített Európa-bajnok a 8. helyről rajtolhatott, és előbb Hahn, majd Kursim mellett is elment. Féltávnál már a negyedik helyen haladt Lenz mögött, és az első négy 1.5 másodpercen belül volt. Végül nem sikerült megelőzni a németet, így Kiss Norbertet a negyedik helyen intették le. A futamot Lukas Hahn nyerte. Az EB sorozat október 5-6-án Jaramában zárul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: