Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. október 1. szombat
Kamion

Magyar csapat, magyar pilóta: rajtol a kamion-Eb!

A hétvégén a Hungaroringen rajtol a kamion EB sorozat, melyen a Révész Racing csapat is indul. A versenygépet a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert vezeti. A csapatot új kiemelt támogató is segíti.

Egy évvel ezelőtt mutatkozott be a Révész Truck Racing Team. A magyar csapat Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok személyében magyar pilótával vágott neki a kamion Eb-nek. Bár tavaly a koronavírus járvány miatt nem hirdettek összetett győztest, 2021-ben az a célja az immár Révész Racing néven induló istállónak, hogy megnyerje a sorozatot. Ebben egy új, kiemelt támogató is segíti. A MOL XXL Diesel üzemanyag kifejezetten a közúti szállítmányozásra lett kifejlesztve, a magyar olajipari cég pedig úgy érezte, egy színtiszta magyar csapat, Kiss Norbert és versenykamionja remek reklámhordozó lehet a kamion Európa-bajnokságon. Mostantól a MOL XXL Diesel felirat is látható a 41-es rajtszámot viselő versenygépen. Az első futamot a hétvégén a Hungaroringen rendezik. 

732386e8-ea36-4546-bae4-fc82de23c470_resize- Készen állunk a rajtra, és tudjuk, hogy hosszú az Eb sorozat, de egy jó kezdés komoly lendületet adhat. Bár a Hungaroring ismerete sokat jelenthet, a riválisaink - látva a tavalyi eredményeinket -  komoly technikai fejlesztéseket hajtottak végre, de természetesen mi sem ültünk ölbe tett kézzel, így izgalmas futamokra van kilátás. Bár a futball Eb is elkezdődik pénteken, bízunk abban, hogy sokan szurkolnak majd Norbinak - mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője. 

Az idei kamion Eb sorozat nyolc versenyhétvégéből áll, és egy-egy hétvége alatt több futamot is tartanak. Június 12-én és 13-án szurkolók előtt mérhetik össze erejüket Kiss Norbiék, védettségi kártyával rendelkező nézők ugyanis ott lehetnek a lelátókon. A pilóta úgy érzi, jól sikerült a felkészülés. 

52ef565a-e4d3-2345-dab6-baf662668d78_resize

- Keményen dolgoztunk az elmúlt hónapokban, igyekeztünk kisebb fejlesztéseket végrehajtani a versenygépen, és tovább javítani a megbízhatóságon. Köszönöm a csapattagoknak a sok munkát, és nagyon örülök, hogy a MOL személyében egy új, kiemelt támogatónk is van, szeretnénk meghálálni a bizalmat. Nagyon várom a hétvégi versenyt, külön öröm számomra, hogy a Hungaroringen startolhat a bajnokság, hazai közönség előtt indulni mindig felemelő érzés, rengeteg segítséget kapok a szurkolóktól.  A tesztek jól sikerültek, így optimista vagyok – mondta Kiss Norbert. 

A magyar pilóta eddig 25 alkalommal állt rajthoz a Hungaroringen, ebből hatszor győzött, 17-szer pedig dobogós volt. Komoly riválisokból azonban idén sem lesz hiány. A német Jochen Hahn valamint Sascha Lenz  és a cseh Adam Lacko is a bajnoki aranyéremért száll harcba. A magyar helyszín után a Nürburgring következik, de rajthoz állnak a kamionversenyzők Le Mans-ban, és Misano-ban is, az olasz helyszín lesz az utolsó, október közepén.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: