DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Kamion

Hazai pályán Kiss Norbi

Hazai környezetben versenyezhet a hétvégén a nyíregyházi Révész TRT csapat és a pilótája, Kiss Norbert. A Hungaroringen rendezik a kamion EB sorozat következő futamait, együtt a túraautó világkupával.

Különleges motorsport ünnepre készül a Hungaroring: a magyar szurkolók ugyanazon a hétvégén szoríthatnak a túraautó-világkupa bajnokának, Michelisz Norbertnek és a kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbertnek. Október 17-18-án a mogyoródi versenypályán egyszerre rendezik meg a WTCR és ETRC-futamot! Ez lesz az első alkalom, hogy a két magyar sztárversenyző hazai pályán, ugyanazon a hétvégén száguld. Sajnos a járványhelyzet miatt nem lehetnek nézők a Hungaroringen. A nyíregyházi Révész TRT csapat pilótája, Kiss Norbert remekül kezdte az EB-t, rögtön megnyerte az első futamot, majd egy fékhiba fosztotta meg az újabb győzelemtől Csehországban, de így is dobogón zárt. Most hazai környezetben ismét a futamgyőzelemért száll harcba. 

dabe1024-1a7e-4067-bb64-b5a4d0fa2fff



- Nagyon örültem amikor kiderült, hogy hazai közönség előtt versenyezhetek. Aztán áprilisról a járvány miatt októberre került át a futam, de sokáig bíztunk abban, hogy hatalmas szurkolótábor előtt körözhetünk a Hungaroringen.  Végül az élet ezt átírta, zárt kapuk mögött kell versenyeznünk, de mivel a televízió élőben közvetíti a futamokat, bízom abban, hogy sokan követik majd az eseményt. Érdemes lesz, mert a Hungaroringen többször is teszteltünk, nagyon keményen dolgozott a csapat, hogy az első versenyhétvégén tapasztalt hibákat kijavítsuk, és még gyorsabbak legyünk. Köszönöm a Révész Cégcsoportnak és Révész Bálintnak, hogy eljutottunk idáig, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a hazai versenyen. Szoros a pontállás összetettben, ezért nem nagyon fér bele hiba egy futamban sem, hogy a végén az élmezőnyben zárjunk - mondta Kiss Norbert kamionversenyző.

5b340f2d-0b38-4073-8861-fdb0ca28969c

A Révész TRT csapat idén debütált a kamion EB versenysorozatban. Az 1200 LE-s gépek rendre izgalmas futamokat produkálnak. A hétvégén a tervek szerint négy futamot rendeznek számukra, kettőt szombaton, kettőt pedig vasárnap. 

A Super Racing Fesztivál összes futamát a hétvégén a Sport TV élőben közvetíti.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: