DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Kamion

A Formula.hu olvasójával gokartozott Kiss Norbi

Egyik legnagyobb rajongójával gokartozott a kamion Európa-bajnokság magyar menője: Balogh Lajos a Formula.hu nyereményjátékán nyerte a maradandó élményt. Ezt követően meg is nyerte a szezon első futamát.

A hosszúra nyúlt holtszezon biztatóan telt alakult. Nobert megnyerte a karantén alatt tartott szimulátoros kamionbajnokságot, aztán augusztusban először tesztelte új versenykamionját, majd néhány nappal később az 1200 lóerős monstrumból átült egy gokartba, és egyik rajongójával mérte össze erejét. Balogh Lajos a Formula.hu nyereményjátékán nyerte el a lehetőséget, hogy Kiss Norberttel gokartozzon. Jobb helyre nem is kerülhetett volna a nyeremény, hiszen a győztes évek óta szorosan nyomon követi a kamion-Eb-t és a magyar pilóta karrierjét.

kiss_norbert_goodyear_gokart_3_resize



Ezek után az első versenyhétvége is jól alakult: Kiss Norbert Mostban mindkét napra megszerezte a pole pozíciót, majd megnyerte az első futamot, és bezsebelt még egy 6. és egy 3. helyet is, így az összetettben a 2. pozícióból várja a folytatást.

kiss_norbert_goodyear_most_1

„A kamionban két méter magasan ülünk, így furcsa volt a teszt után átülni egy gokartba, de jó érzés volt egy kis barátságos versenyzéssel készülni a szezonnyitóra – mondta el Kiss Norbert. – Ez a MAN az egyik legjobb versenykamion, amit pályafutásom során vezettem. Nagyon hálás vagyok a Révész Truck Racing Teamnek, hogy lehetőséget adtak, és bízom benne, hogy a mostani győzelmünk után is még sokszor szeljük át együtt a célvonalat elsőként a Goodyear abroncsokon.”

kiss_norbert_goodyear_gokart_1_resize

A kamion-Eb 2020-as versenynaptára:

Augusztus 29–30. Most, Csehország

Szeptember 12–13. Zolder, Belgium

Szeptember 26–27. Jarama, Spanyolország

Október 17–18. Hungaroring, Magyarország

November 7–8. Le Mans, Franciaország

November 14–15. Misano, Olaszország

A bajnokság állása egy versenyhétvége után:

1. Sascha Lenz (német) – SL Trucksport 30 / MAN – 41 pont

2. KISS NORBERT (magyar) – Révész Truck Racing Team / MAN – 37 pont

3. Adam Lacko (cseh) – Buggrya Zero Mileage Racing / Freightliner – 35 pont

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: