DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Kamion

Pont nélkül zárt Le Mans-ban Kiss Norbert

Csalódottan búcsúzott Franciaországtól Kiss Norbert. A kamion-Eb-n szereplő magyar versenyzőnek a műszaki hibák miatt katasztrofálisan sikerült a szombati napja Le Mans-ban, de vasárnap sem tudott javítani a Tankpool24 Mercedes kamionjával.

A csapat egész éjjel motorcserén dolgozott, hogy a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző vasárnap a frissen behelyezett erőforrással javítani tudjon, de a balszerencsés sorozat vasárnap is folytatódott. 

4f1eb44e-a280-4fbf-ac82-00e2560960cd_resize



“A füstölés megoldódott, de jött helyette más. Az első versenyen egy ártatlan koccanásban eltört az egyik kormányirányító kar, és hiába indultunk jó helyről, kiestünk az első futamon. A fordított rajtrácsoson az utolsó helyről indultam, amikor meghalt a turbó a kamionban” - idézte fel a történteket a szombathelyi versenyző.

Kiss Norbert szerint csak a teljesen új fejlesztésű motor oldhatja meg a problémákat hosszútávon, és már csak jövőre.

aa1c0b0d-aec7-45bc-b352-fea4fb41b09b_resize

“Az idei évnek az eredmények szempontjából itt vége, nincs mit kergetni, az ötödik helyünk is veszélybe került. A helyzet nem rossz, de az év vége nagyon balszerencsés lett. Nem adjuk fel az álmainkat, mindent megteszünk azért, hogy ez a motor kikerüljön az autóból és bekerüljön az új. Mindentől függetlenül a szezonzáró hétvégén Jaramában megpróbáljuk kihozni a maximumot a lehetőségeinkből, és reméljük, hogy télen lesznek pozitív fejlemények” - zárta összefoglalóját Kiss Norbert.

A FIA ETRC szezonzáró spanyolországi fordulóját október 5-6-án rendezik Jaramában. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: