DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Kamion

Hétvégén ismét a Hungaroringen a Kamion Európa-bajnokság!

Szinte ellepik a kamionok most hétvégén a Hungaroringet. Második állomásához érkezik a kamion Európa-bajnokság, az olaszországi Misano után június 15-17-én a Mogyoród melletti pályán zúgnak fel a több mint ezer lóerős motorok. Kiss Norbert - nem túlzás - a Hungaroring királyaként látja vendégül ellenfeleit a hazai pályán.

Kamionversenyző karrierje alatt eddig tizenként hungaroringi futamon indult, amiből tízen dobogóra is állt. Hat időmérőből ötöt megnyert Magyarországon, tavaly pályacsúccsal szerezte meg a pole pozíciót. 

kiss norbi-2018-hungaroring elott



“Több mint ezer lóerőn és 5 tonnán uralkodni hazai közönség előtt - nincs ehhez fogható érzés, elmondhatatlanul várom, hogy megkezdődjön végre az itthoni hétvégénk!” 

Kiss Norbert a misanói nyitóhétvégén két harmadik helyet is szerzett, de az egyiket technikai szabálytalanság miatt utólag elvették a magyar versenyzőtől és a Tankpool24 csapatától, így értékes pontokat vesztettek. 

“Ami megtörtént, azon már nem lehet változtatni, csak tanulni tudunk belőle, és odafigyelni, hogy még egyszer ne fordulhasson elő. Előre nézünk, tesszünk a dolgunkat. Mindent meg fogok tenni ezen a hétvégén azért, hogy a dobogóra állva hálálhassam meg a magyar szurkolók fantasztikus támogatását.”

A Kamion Eb hungaroringi hétvégéjének menetrendje:

Szombat:

09.00 - második szabadedzés

10.45 - első időmérő

13.20 - első futam

16.00 - második futam

Vasárnap:

09.00 - warm up

10.45 - második időmérő

13.15 - harmadik futam

15.45 - negyedik futam

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: