DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
Hírösszefoglaló

Schumacher esélye, 2025-ös Red Bull: szombati F1-es hírek

Binotto mérlegeli Schumacher szerződtetését, nem alakítja át radikálisan az autóját jövőre a Red Bull, amelynek elavult a szélcsatornája: egy helyen a nap hírei.

Schumacher mégis jelölt az Audinál?

A szombati nap legérdekesebb Formula-1-es nyilatkozatát az Audi-projekt vezére, Mattia Binotto szállította, aki állítja: még mindig nem döntöttek Nico Hülkenberg jövő évi sauberes csapattársáról, viszont a vizsgált opciók között ott van Mick Schumacher is: „Határozottan vizsgáljuk őt. Találkoztam vele és beszéltem vele. Hosszú ideje ismerem őt, hiszen a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja volt. Ismerem az erősségeit és az előnyeit. Ő az egyik név, akit fejben tartunk.”

mick-schumacher-1



Mindezek fényében ironikus, hogy Guanyu Zhou, aki jelenleg a Sauber egyik pilótája, arról beszélt, hogy nem akar olyan helyzetbe kerülni, mint az ifjabb Schumacher, aki túl sok évet töltött el szerinte tartalékosként – a kínai nyilatkozata itt olvasható.

 

A Red Bull 2025-ös autója és elavult szélcsatornája

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke elárulta: a jövő évi RB21-es az idei autó problémái ellenére is a mostani versenygép továbbfejlesztett változata lesz, drasztikus változtatást nem fognak végrehajtani rajta, nem kis részben a költséglimit jelentette korlátok miatt.

Ami pedig a jelenlegi gondokat illeti: Horner szerint ezek jelentős mértékben a már meglehetősen elavult szélcsatornájuknak tudhatók be, amelyet „a hidegháború maradványának” titulált: „Mindig is ismertük a szélcsatorna korlátait. De úgy gondolom, ahogy elkezdtük feszegetni most ezeknek az autóknak az aerodinamikai határait, és már a nagyon finom részletekbe mentünk bele, akkor kezdtek el megmutatkozni ezek a korlátok” – fogalmazott.

f1-horner-redbull_1

Maradva még a Red Bullnál: a  Visa RB-nél a Daniel Ricciardót váltó Liam Lawson szerint inkább volt mentor számára a többszörös F1-es futamgyőztes ausztrál, semmint rivális – legalábbis sosem éreztette ez utóbbit vele.

 

Így segítheti a Haas a Toyota F1-es fellendülését

Még egy kis morzsa a pénteki nagy bejelentés kapcsán: Ayao Komatsu, az amerikai istálló F1-es csapatfőnöke magyarázta el, mely területeken jelenthet előrelépést és segítheti a versenyképesebbé válást a Toyota-partnerség – a nyilatkozat ide kattintva olvasható.

 

Antonelli már rögtön újoncként győzne az F1-ben

f1-antonelli-mercedes-1

A Mercedes jövő évi újonca, Andrea Kimi Antonelli úgy érzi, a spái tesztjén mutatott fejlődése győzte meg Toto Wolffékat a leigazolásáról, a céljai kapcsán pedig elmondta: néhány dobogó is már jó lenne 2025-ben, de a fő célja, hogy futamo(ka)t nyerjen.

Antonelli annak a Lewis Hamiltonnak a helyét veszi át az Ezüst Nyilaknál, aki pedig golfos hasonlatot hozott az elmúlt szűk három szezon frusztráló teljesítményhullámzására: „Sikerül egy jó ütés, ami miatt folytatod, de aztán az összes többi ütés nagyon rossz!” – mondta a hétszeres világbajnok.

Eközben pedig Alexander Albon kíváncsian várja, milyen „eltérő struktúrát” hozhat magával a Williamshez a Ferraritól Hamilton leigazolása miatt távozni kényszerülő Carlos Sainz – bővebben itt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: