DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Hamilton a golfhoz hasonlította a Mercedes formáját

„Sikerül egy jó ütés, ami miatt folytatod, de aztán az összes többi ütés nagyon rossz!” – összegezte az elmúlt három F1-es szezonjukat a hétszeres világbajnok.

A 2014-től 2021-ig zsinórban nyolc konstruktőri világbajnoki címet szerző Mercedes egy-két felvillanástól eltekintve nemigen találja a 2022-ben bevezetett ground-effect szabályrendszer nyitját a Formula-1-ben.

Különösen a 2022-es első szezon volt szenvedős az Ezüst Nyilaknál, míg tavaly már másodikként végeztek a csapatértékelésben – igaz, győzelmet viszont nem arattak. Idén aztán a nyári időszakban nagy előrelépést tettek, négy futam alatt háromszor is nyertek, ezt a formát viszont a szünet óta már nem tudták egyelőre megismételni.

A csapattól az idei évad végén távozó Lewis Hamilton egy másik sporttal vetette össze a Mercedes hullámzó teljesítményét – mindezt akkor tette meg, amikor arról kérdezték, hogy megnehezíti-e az életét az idei F1-es autója.

f1-hamilton-mercedes-szingapur-1



„Az utóbbi három évben, igen!” – jegyezte meg viccelődve a hétszeres világbajnok, aki így folytatta: „Nem, ez a mostani határozottan jobb volt. Az előző két évben mindenkinek megnehezítették az életét a csapatban. Azt mondanám, ez a szabályrendszer mindenkinek nehézzé tették az életét.”

„Néhány hétvégére úgy érkezünk meg, hogy azt gondoljuk, jobban leszünk, aztán mégsem remekelünk, míg más hétvégéken hirtelen ott vagyunk, megnyerjük a versenyt, és ez fellelkesít minket.”

„Kicsit olyan, mintha golfot játszanál. Sikerül egy jó ütés. ami miatt folytatod, de az összes többi ütés nagyon rossz! Ilyesmi tapasztalat ez” – magyarázta Hamilton, akinek szavait a Formula1.com honlap idézi.

„Rettenetesen frusztráló tud lenni, de továbbra is imádod és folytatod. Tovább kell nyomnod, mert azt az érzést keressük újra, amit Silverstone-ban és Spában átéltünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: