DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Antonelli elárulta, mivel győzte meg a Mercedest

Egy spái teszt utolsó napjai bizonyultak döntőnek szerinte abban, hogy jövőre debütálhat az F1-ben. Az olasz kijelentette: már jövőre futamot akar nyerni.

Néhány hete vált hivatalossá, hogy a Mercedes a Formula-2-ben pallérozódó neveltjét, Andrea Kimi Antonellit 2025-ben a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyére, így a 18 éves újonc lesz George Russell új csapattársa.

Az ifjú olasz hosszú ideje favoritnak tűnt az ülésre, de maga a versenyző úgy érzi, egy konkrét spái teszt volt az, ahol végleg meggyőzte a Mercedes vezetőit – minderről a Gazzetta által szervezett Il Festival dello Sport elnevezésű eseményen beszélt Antonelli:

f1-antonelli-mercedes-2



„A korábbi autókkal teljesített tesztek során az egyik dolog, ami lenyűgözte őket, hogy mennyire gyorsan eljutottam a határokig, illetve a Mercedes által kitűzött célidőkig. De azt kell mondanom, hogy amiben leginkább küszködtem a tesztek során, az a versenytempó volt” – idézi szavait a Motorsport.com portál.

„Ugyanakkor a spái teszt utolsó két napján jelentősen javítottam a versenytempómon, és ez lökte abba az irányba a Mercedest, hogy leigazoljanak. Addig a pillanatig az volt az elképzelésük, hogy a Mercedesbe akarnak ültetni 2025-be, de előbb látni akarták, hogy tudok-e javítani ezen a gyengeségemen.”

„A spái teszt során szép előrelépést tettem, és ez meggyőzte a Mercedest. Valójában a nyári szünet előtt volt egy telefonbeszélgetésem Toto Wolff-fal, a mérnökömmel és más emberekkel a Mercedestől. Ott mondták el nekem, hogy én leszek az egyik 2025-ös versenyzőjük. Jó pillanat volt.”

 

Már jövőre futamot nyerne az F1-ben

f1-antonelli-mercedes-1

Noha a Mercedes óvatosan fogalmaz az Antonellivel kapcsolatos várakozásai kapcsán, maga a versenyző igen ambiciózus már az újoncidényét illetően is:

„Úgy érzem, készen állok az F1-re. Sebesség tekintetében nem hiszem, hogy probléma lesz. Az egyetlen terület, ahol sok munkát kell még elvégezni, hogy hogyan menedzseljük a lehető legjobban a hétvégéket, és meg kell tanulni az összes procedúrát is. Úgyhogy sokat kell majd tanulni.”

„Határozottan álomszerű lenne jövőre nyerni néhány futamot. Nem lesz könnyű, mivel az összes csapatnak versenyképes autója van, szóval nehéz lesz, de ez a cél. Néhány dobogó is jó lenne, de a fő cél az, hogy hazahozzak néhány győzelmet.”

Antonelli azt is elárulta, hogy a gyorsabb tanulása érdekében a Mercedes küld majd neki F1-es kormánykereket és egy kisebb szimulátort, hogy otthon is ismerkedhessen előbbin a gombokon, utóbbin pedig például gyakorolhassa a rajtokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: