DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
Hírösszefoglaló

A williamsesek öröme és Norris esélye – mai F1-es hírek

Max Verstappen és Lando Norris csatája, a Williams öröme, Charles Leclerc kihívása, az Alpine új koncepciója és Oscar Piastri törött bordája – erről szóltak a mai F1-es hírek.

„Nem lehetetlen, de óriási kihívás és feladat” – ezt mondta Lewis Hamilton arról, lehet-e esélye Lando Norrisnak elcsípni Max Verstappent a bajnoki pontállásban. A brit szerint nagyon magas szinten teljesít a Red Bull, de a McLaren pilótáival és jelenlegi autójukkal jó alapanyagokkal dolgozhatnak a wokingiak.

Norris is beszélt Verstappennel való csatájáról: a brit szerint valószínű, hogy a közeljövőben többször is össze fog akadni a pályán a hollanddal. A mclarenes azt is kiemelte, hogy a pályán kívüli életét és kapcsolatait igyekszik elválasztani a versenyzéstől.



A McLaren másik pilótája, Oscar Piastri egy Instragram-posztban leplezte le, hogy hetek óta csonttöréssel szenved, míg a papaya gárda juniorpilótája, Gabriel Bortoleto elárulta: más F1-es csapatok is a radarján lehetnek a brit istállón kívül.

A Ferrarinál Charles Leclerc nem ijed meg Lewis Hamilton érkezésétől 2025-ben – a monacói, aki ő maga nem lát gyengeségeket a hétszeres világbajnoknál, alig várja, hogy tanulhasson újdonsült kollégájától.

A mezőny hátsó felében a kitörő öröm és a bizalom jellemezte a mai napot. James Vowles, a Williams csapatfőnöke elmesélte, hogyan reagáltak az istálló dolgozói Carlos Sainz érkezésének hírére. Azt is elmondta a szakember, milyen üzenetet hordoz a spanyol megszerzése, és hogyan ösztönzi őket a jobb teljesítményre a Ferraritól távozó versenyző személye.

Az Alpine pilótája, Pierre Gasly bevallotta: valóban nem jó irányban indultak el a csapat új koncepciójával az idei szezon elején, viszont így is úgy véli, ez volt a megfelelő döntés, a jövőben pedig reméli, hogy kifizetődik a szemléletváltásuk.

„Egyértelműen csökkentette a hátrányát a szezon első futamaihoz képest, feljebb tudott kapcsolni. Azt is megmutatta, hogy amikor megfelelőek a körülmények, akkor előjön az a régi Daniel, akit mindannyian szeretnénk látni” – így vélekedett Daniel Ricciardóról a VCARB vezetője, Laurent Mekies, aki védelmébe vette pilótáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: